A legkiválóbb élelmiszerek díja (x)

A legtöbb magyar törekszik rá, hogy családja asztalára csakis a legjobb minőségű termékekből készült ételek kerüljenek. Nos, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel ellátott termékek erre valódi garanciát nyújtanak, ugyanis ezt a rangos kitüntetést kizárólag a magas színvonalú élelmiszerek érdemelhetik ki.
A legtöbb magyar törekszik rá, hogy családja asztalára csakis a legjobb minőségű termékekből készült ételek kerüljenek. Nos, a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel ellátott termékek erre valódi garanciát nyújtanak, ugyanis ezt a rangos kitüntetést kizárólag a magas színvonalú élelmiszerek érdemelhetik ki.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer olyan új, hiteles, szakmailag és tudományosan is megkérdőjelezhetetlen, értékteremtő hazai minőségrendszer, ami a kiváló minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a kereskedelmi kínálat egyéb termékeitől. A KMÉ az alapfokozat mellett arany fokozatú, prémium termékeket is jutalmaz. Az alapfokozatra a gyártó vagy forgalmazó pályázhat. A pályázónak és termékének különböző szabályoknak és előírásoknak kell megfelelni, amivel bizonyítja, hogy a termék az átlagosnál magasabb minőségű. Az arany fokozat viszont a Nébih Termékmustra eredménye alapján igényelhető.

A legmagasabb kitüntetés érdemét tehát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az arany fokozatú védjegyre nem a gyártók jelentkezhetnek, hanem a teljes piaci kínálat megvizsgálása után maga a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) választja ki őket.

De mi az a Termékmustra? A Termékmustra a Nébih által koordinált, laboratóriumi vizsgálatból, érzékszervi és csomagolástesztből álló vizsgálatsorozat, melynek célja az adott termékkör szereplőinek összehasonlítása. A prémium minőség mellett kiemelt szempont az arany fokozat elismerés odaítélésekor az is, hogy olyan plusz minőségi követelményeknek is meg tudnak-e felelni a gyártók, mint a fenntartható előállítás, az egyedi technológia vagy éppen a különleges receptúra.

Az a vásárló, aki a KMÉ-elismeréssel jelzett terméket veszi le a polcról, biztos lehet benne, hogy asztalára minőségi élelmiszer kerül, a márkatulajdonosok pedig lehetőséget kapnak arra, hogy a kiváló minőségű termékük kiemelkedhessen a kínálatból.

A legjobbak

2019-ben a tejfölök versenghettek a rangos elismerésért, melyet az alábbi termékek érdemeltek ki:

12%-os zsírtartalmú tejfölök

Aro tejföl, 850 g (Metro Kereskedelmi Kft.)

Fittej tejföl, 150 g és 330 g (Naszálytej Zrt.)

Pilos tejföl, 450 g (Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.)

20%-os zsírtartalmú tejfölök

Farmer tejföl, 150 g és 330 g (Sole-Mizo Zrt.)

Kuntej tejföl, 300 g és 800 g (Lactalis Group, Kuntej Zrt.)

Pilos tejföl, 800 g (Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.)

Reál tejföl, 330 g (Reál Hungária Élelmiszer Kft.)

Tallér élőflórás tejföl, 315 g (Naszálytej Zrt.)

25%-os zsírtartalmú tejfölök

Nádudvari tejföl, 270 g (Nádudvari Élelmiszer Kft.)

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors