5 érv a Black Friday leárazások mellett (x)

A Black Friday akciók már senki számára nem tűnnek ismeretlennek. Idén novemberben is elérkezik az a hétvége, amikor elképesztő árakkal találkozhatsz a webáruházakban és a szaküzletekben. Sokan mégis úgy tekintenek erre az akciós hétvégére, mint egyfajta átverésre, tudatos áremelésre, és hasonló, vásárlókat megtévesztő napokra. Tény viszont, hogy messzemenően többen vannak azok, akik már alig várják, hogy kedvenc termékeiket jelentős árkedvezménnyel szerezhessék be.

Cikkünkben most összegyűjtöttük azokat az előnyöket, melyek miatt megéri a Black Friday keretein belül megvásárolni a talán már régóta kiszemelteket.

1. Black Friday: jelentős árcsökkenés az online piactéren is

Legyen szó bármilyen termékről, az ár korántsem elhanyagolható tényező. A mai kor vásárlója azonban egyre inkább belátja, hogy néha érdemes a jobb minőséget választani, ami egyébként rendszerint többe kerül. Alapesetben akár több hónapos gyűjtögetés előzheti meg egy ilyen beruházást, de vannak alkalmak, amikor jelentős árkedvezménnyel érhetőek el a legnagyobb márkák termékei is. A Black Friday lehetővé teszi, hogy a kiszemelt termékhez akár 40-70%-kal is olcsóbban juthass hozzá, ami nem kevés kedvezménynek számít. Ez a webes felületekre is igaz, így érdemes az akciós napokon többféle webáruházban is körülnézni az aktuális ajánlatok után.

2. Többet kevesebbért

A vásárlási láz időnként elkapja az embert. Az árak és a bevételek függvénye azonban az, hogy milyen márkák és termékek mellett tesszük le a voksot. A Black Friday akciók lehetővé teszik, hogy többet vásárolhass, s kevesebbet fizess ezért, mint ha az év más hónapjaira időzítenéd vásárlásaid. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mely webáruházakban érhetőek el a leginkább kedvező akciók, és úgy időzíteni a rendelést, hogy még biztosan találj raktáron levő készletet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Black Friday ajánlatok rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek szinte minden korosztály körében.

3. Fókuszban az ünnepi készülődés

Mivel rendszerint novemberben kerül megrendezésre a Black Friday, azért ilyenkor már érdemes az év végi ajándékozásra is gondolni. Az akciós napok ezt a célt is szolgálják, hiszen ebben az időszakban már sokan keresgélnek karácsonyi ajándékok után, vagy érdeklődnek olyan elektronikai termékek iránt, amelyek nagyobb beruházásnak számítanak a háztartás számára. Év végén hajlamos az ember meglepni akár saját magát is, ezzel egyfajta önigazolást is megmutatva, hogy valóban mindent beleadott az elmúlt évben. Legjobb, ha már előre átgondolod, kinek, milyen ajándékot keresel, és ennek függvényében indulsz neki a shopping túrának.

4. Black Friday: készülj fel előre!

Ugyan a Black Friday esetében gyakran impulzus-vásárlóként jelennek meg az emberek, de ha nem szeretnél felesleges dolgokat venni, akkor megéri tudatosságodra hagyatkoznod. Valóban szükséged van arra, amit meg kívánsz vásárolni, vagy csak kedvező ára a vonzó? Biztosan használni fogod, vagy ideálisnak tartod ajándékozás céljából? Megéri már az akciós hétvégét megelőzően tájékozódni a márkák és termékek iránt. Az online csoportok, fórumok remek választásnak bizonyulnak a véleménycsere szempontjából, de a legnagyobb videó megosztó portálon is hasznos információkhoz juthatsz egy-egy termék tényleges funkcionálásáról.

5. Kényelem és megbízhatóság

Természetesen nem mehetünk el a kényelem kérdése mellett sem. A tapasztalatok szerint a legtöbb vásárló az online felületeken érdeklődik elsőként a termékek, szolgáltatások iránt. Amennyiben talál megfelelő webshopot, akkor a vásárlás is valószínűleg bekövetkezik. A Black Friday-hez közeledve azonban talán megéri kicsit várni, hiszen akár jelentős árkedvezménnyel is beszerezhetőek a kiszemelt darabok.