A ruhadarabok Kvon Jin Szun tervező munkái, aki a tradicionális koreai viseletet, a hanbokot modern formában újraértelmezte - közölte az intézet szerdán az MTI-vel.
A Multimédia teremben az Írástudók festészete a Muninhwa című tárlat látható a fesztivál ideje alatt, ehhez kapcsolódva október 15-én, 16-án és 17-én workshopokon vehet részt a közönség.
A muninhva olyan tájképfestészeti műfaj, amely a kínai Szong-dinasztia (960-1269) és Jüan-dinasztia (1269-1368) festészeti stílusából eredeztethető. Gyakori témája a négy évszakot szimbolizáló négy nemes növény - a szilvavirág (tavasz), az orchidea (nyár), a krizantém (ősz) és a bambusz (tél) - ábrázolása.
A Művészeti Csarnokban koreai buddhista szerzetes által vezényelt szertartáson mutatják be a kiváló minőségű koreai zöld teát. A teát általában 60-70 Celsius fokos vízben háromszor áztatják, és csak ezután fogyasztják. Az október 15-i nyitó programon koreai ételekkel és italokkal ismerkedhetnek meg a látogatók: a szakértők 20-30 féle koreai szeszesitalt mutatnak be, amelyből mintegy 10 félét kóstolhat meg a közönség. Kiemelt szerepet kap a bemutatón a rizsből készült, 6 százalékos alkoholtartalmú makgeoli, amelyet a koreai családok gyakran otthon készítenek el.
Az ételkóstoló résztvevői a hobakkal (koreai módon kirántott cukkini), a pjogo poszottal (koreai gombafajta sütve) és a kimcshivel ismerkedhetnek meg. A kimcshi jellegzetes, erjesztett koreai étel, amely elengedhetetlen kelléke az étkezéseknek. Leggyakrabban kínai kelt áztatnak sós lében, amit különböző fűszerekkel ízesítenek, majd sózott vagy pácolt halféleséggel kevernek össze. Az október 15-i nyitó programokra a belépés ingyenes, azonban előzetes regisztrációt igényel, amit a[email protected]e-mail címen tehetnek meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.