Zséda újra beszáll a Cotton Club Singersbe

Szakmai éle­tében is komoly fordulat következik: az énekesnő újra összeáll régi zenekarával. Jubileumi koncertre készülnek.

Szakmai éle­tében is komoly fordulat következik: az énekesnő újra összeáll régi zenekarával. Jubileumi koncertre készülnek.

A kilencvenes években a Cotton Club Singers töretlenül menetelt előre, mígnem hét év után a Zséda néven befutott Zsédenyi Adrienn kiszállt a Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alakított négyesből, hogy szólókarrierbe kezdjen. Az énekesnőt Kozma Orsi váltotta, és számos tagcsere után végül végleg felbomlott az együttes, de néhány éve újra­éledt a formáció, és a banda negyed évszázados megalakulásának alkalmából szeptemberben mind az öten újra egy színpadon állnak.

Már régóta a szólókarrierjét építi Zséda, s most elárulja: nehéz volt annak idején kiválni a zenekarból © Czerkl Gábor/Bors

Volt már az elmúlt években egy-egy ilyen alkalom, amikor újra együtt zenéltünk, s mindig jól éreztük magunkat,és úgy tapasztaltuk, a közönségnek is igénye van erre. Így tehát az együttes a megalakulásának a 25. évfordulóján is összeáll, és együtt csendül fel ez az öt hang, aminek nagyon örülök – kezdte a Borsnak Zséda, aki bevallotta: annak idején nehezen hozta meg a döntést, hogy kiválik a csapatból.

Huszonöt évvel ezelőtt alakult a Cotton Club Singers, koncerttel ünnepelnek © Bors

– Minden elválás nehéz valahol… A terveim azonban anno már nem voltak a zenekar keretein belül megvalósíthatóak, s muszáj volt lépnem. De minden úgy jó, ahogy történt, s a lényeg a jelenen van – tette hozzá az énekesnő, aki kollégáihoz hasonlóan a zenére tette fel az életét, s várja, hogy a járvány végleg levonuljon.

Nincs másik „lábam”, a zene a szerelmem és a munkám is egyben. Az Életben maradni című számom vezeti a slágerlistákat, új lemezen is dolgozom, de nyilván nem egyszerű ez a helyzet, és ahogy sokan, én is számos nagy lehetőségtől elestem az utóbbi idôben. Azt gondolom, az ötszáz fő, akik a jelenlegi előírás szerint jelen lehetnek egy-egy koncerten, arany középutat jelent most.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors