Zsarolás? Dupla gázsi? A nézőket hagyják cserben a TV2 sztárjai

Csak kapkodják a fejüket a rajongók, egyik pillanatban az egyik, másikban a másik kedvenc színészük jelenti be, hogy elhagyja a sorozatot. A Bors úgy tudja, a konfliktusok mellett a pénz is közrejátszott abban, hogy ez a helyzet kialakuljon.
Csak kapkodják a fejüket a rajongók, egyik pillanatban az egyik, másikban a másik kedvenc színészük jelenti be, hogy elhagyja a sorozatot. A Bors úgy tudja, a konfliktusok mellett a pénz is közrejátszott abban, hogy ez a helyzet kialakuljon.

Fenyő Iván után Szabó Kimmel Tamásról, Kovács Patríciáról és Klem Viktorról derül ki, hogy nem folytatja a Mintaapák második évadát. A focista Szalai Géza ősztől Kamarás Iván lesz, dr. Bartha Szabolcs pedig Makranczi Zalán. Hamarosan az is kiderül, ki kapja az állatorvos és az óvónő szerepét. De a rajongókat most legfőképp az érdekli, hogy mi állhat a háttérben.

Elsőként Fenyő Iván jelentette be a Face­book-oldalán, hogy nem lesz többé Géza, mert a TV2 nem kért a munkájából. A nézők visszakövetelték, amitől a színművész könnyekig hatódott. Ezután vasárnap délután a Facebook-oldalán Szabó Kimmel írta, hogy ő is elhagyja a sorozatot, de ennél több mondanivaló a témában nincs. A TV2 pedig meglepődött, hogy minderről ők is a színész kiírásából értesültek.

A rajongók fel sem ocsúdtak, hétfőn korán reggel posztolt az óvónőt játszó Kovács Patrícia, aki azt írta, hogy szép volt, sokat jelentett neki ez a produkció, sokáig hitt benne, de mégis jobbnak látta, hogy ne vegyen részt a folytatásban. Ő sem ment bele a részletekbe, csak megköszönte a sok szeretetet, amit kapott. Külső szemlélő számára úgy tűnt, mint egy jól időzített terv.

Új óvónó is kell, miután Kovács Patrícia is bejelentette a távozását. Azt beszélik, dupla gázsit akartak kialkudni a színészek © tv2

A TV2 néhány óra múlva ki is adott egy közleményt:

„A TV2 népszerű sorozatának második évadában Kamarás Iván mellett további új színészek csatlakoznak a sorozathoz. A Mintaapákat készítő IKO Műsorgyártó az elmúlt hetekben folyamatosan egyeztet a színészekkel a folytatás lehetőségéről, ám többen irreális feltételeket szabtak. Amit a tárgyalások jelen szakaszában elmondhatunk, hogy Szabó Kimmel Tamással és Klem Viktorral emberi és magatartásbeli problémák miatt nem dolgozik tovább a csatorna. Klem Viktor szerepét Makranczi Zalán veszi át a következő szezonban.”

Az irreális feltételekből arra lehet következtetni, hogy sok lúd disznót győz alapon a színészek így akartak jóval magasabb gázsit kialkudni maguknak. Azt beszélik, rögtön duplát. A magatartásbeli problémákat nem részletezte a TV2, de azt már a forgatás ideje alatt beszélték színházi körökben, hogy volt a produkcióban olyan színész, akit kicsi Damunak becéztek a háta mögött.

Szabó Kimmel Tamás úgy érezte, hogy reagálnia kell a TV2 közleményére, és egy videóban meg is tette: „…Ezt, ami most jött, kénytelen vagyok visszautasítani, soha a hét hónapos közös munka során senki nem mondott nekem ilyet. Értetlenül állok ez előtt. Ez rágalmazás, valljuk be…” – mondta többek közt a videóban a színész.

Egyedül Mészáros Béla marad a szerepében © Bánkúti Sándor

Klem Viktor nem paprikás hangulatban, inkább humorosan reagált a nyilatkozatra a Face­book-oldalán: „A Mintaapák című sorozat további szériájában már nem fogtok találkozni velem. Nagyon köszönöm a tengernyi szeretetet, amit Tőletek kaptam az elmúlt hónapokban, igyekszem majd meghálálni a jövőben. A tv2 sajtóközleményéből megtudtuk: magatartásból egyest kaptam. Sajnos ez a suliban is így volt zömében, de újra és újra igyekszem jófiú lenni. Év végére ráhajtok a kettesre, megígérem. Egyéb kommentárt ehhez nem szeretnék fűzni, mert azzal me­gint kiérdemelnék egy nagy büdös egyest. Nagyon köszi Nektek mindent, puszi és ölelés!”

Mind a négy színész több száz üzenetet kapott a rajongóitól, akik a szeretetükről biztosították őket, és a csatornát hibáztatták a kialakult helyzetért, márpedig ha azért mentek el, mert nem kapták meg a dupla gázsit, s az egyáltalán nem érdekelte őket, hogy mi lesz a több százezer ember által kedvelt napi sorozattal, akkor ők hagyták cserben a tévénézőket.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors