Xantus Barbarát hónapokig zaklatta egy férfi

A színésznő hiába kérte, hogy ne bombázza a fiatal férfi a vádló levelekkel, ez csak olaj volt a tűzre. A sértett végül feljelentést tett, így tegnap az állítólagos zaklató és a zaklatott a bíróságon nézett szembe egymással.
A színésznő hiába kérte, hogy ne bombázza a fiatal férfi a vádló levelekkel, ez csak olaj volt a tűzre. A sértett végül feljelentést tett, így tegnap az állítólagos zaklató és a zaklatott a bíróságon nézett szembe egymással.

Amikor Xantus Barbara úgy döntött, hogy színésznő lesz, talán bele sem gondolt, hogy az ismertségnek árnyoldalai is vannak. Így nyilván arra sem számított, hogy egy fiatal férfi pokollá teszi majd az életét.

Őry László Gábor két évvel ezelőtt kezdett elektronikus leveleket írogatni a színésznőnek. A hosszú hónapok során több tucat, a fiatalember nevével aláírt e-mail érkezett a művésznő postaládájába.

Xantus hiába kérte, hogy hagyja őt békén, a férfi nem tágított, ezért a művésznő feljelentette a rendőrségen.

Kedden az állítólagos zaklató és zaklatott már a bíróságon találkoztak, ám egyikük sem járult hozzá, hogy a tárgyalóteremben fotót készítsünk róluk. A színésznő zárt tárgyalást kért, ezért nem tudjuk pontosan, hogy mit adott elő a bírónak, a zaklató azonban később elmesélte saját verzióját a Borsnak. Xantus kérését egyébként csak részben vette figyelembe a bíróság, ugyanis vallomása befejezése után a hallgatóság visszatérhetett a terembe.

Állítólag László hatvan levelet írt a művésznőnek. A férfi ezt csak részben ismerte el

Xantus Barbarával több mint két évvel ezelőtt az utcán találkoztunk, és megjegyzéseket tett rám és a származásomra. Ez a viselkedése rosszulesett. Azért írtam neki utána, hogy ezt szóvá tegyem – állította Gábor, aki azt is meggyőződéssel adta elô a Bors munkatársának, hogy „párszor” egy nyolcadik kerületi kávézóban is kommunikáltak.

Őry csupán a levelek egy részét vállalta magára, a többit szerinte valaki hamisította egy a nevére létrehozott e-mail-címről. A bíró felolvasott egyet, amelynek írója egyébként elnézést kért a színésznőtől, és kifejtette, hogy csupán félreértette a híresség megjegyzéseit, viszont ennek eredetére Őry László nem emlékezett. A bíróság elrendelte a férfi igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálatát, hogy kiderüljön, büntethető-e. Őry egyébként azt tervezi, hogy rágalmazás címén feljelentést tesz Xantus ellen.