VV Fanni édesanyja: Te senkiházi, megkapod a méltó büntetésed!

Novozánszki Katalin két és fél év után sem tudta feldolgozni lánya elvesztését. Kiborult, amikor megtudta, hogy Fanni feltételezett gyilkosa engedélyt kapott, hogy olykor elhagyhassa házi őrizetét.
Novozánszki Katalin két és fél év után sem tudta feldolgozni lánya elvesztését. Kiborult, amikor megtudta, hogy Fanni feltételezett gyilkosa engedélyt kapott, hogy olykor elhagyhassa házi őrizetét.

Felháborodott írásban reagált VV Fanni anyukája, Katalin a Bors információjára, miszerint lánya feltételezett gyilkosa elhagyhatja a házi őrizetet, és időközönként szabadon járhat-kelhet. Lapunknak a vádlott nagybátyja, dr. Brodmann Péter arról is beszámolt, hogy unokakaöccsének első útja imádott nagyapjához, a temetőbe vezetett, majd bevásárolt, végül sétált egyet a Duna-parton.

Édesanyja két év után sem tudja feldolgozni Fanni halálát © Bors

„Az én gyermekem, Fanni, már nem sétál a Duna-parton többé! Te senkiházi, B. László! Előbb vagy utóbb mindenki megkapja méltó büntetését” – csattant fel a cikkünk alatti kommentben az édesanya, aki ügyvédjével együtt abszurdnak tartja az engedményeket.

– A probléma nem a házi őrizet alkalmankénti elhagyásánál kezdődik, hanem ott, hogy B. Lászlót – akit emberöléssel vádolnak – kiengedték az előzetes letartóztatásból. Már ez mellbevágó volt számunkra – mondta lapunknak dr. Lichy József, aki osztozik az édesanya indulataiban és fájdalmában is. – A vádat a mai napig teljesen jogosnak találom, és nagyon bízom benne, hogy B. László megkapja az életfogytiglani börtönbüntetést, ami jár neki.

Lapunk írta meg elsőként, hogy a házi őrizetben lévő B. László alkalmanként elhagyhatja otthonát © Bors

Az ügyvéd lapunknak azt is elárulta, hogy szerinte a vádlott legjobb esetben is az életfogytiglan alsó határát, 25 évet kap majd.

Az, hogy időközben kiderült, a vádlott apai örömök elé néz, dr. Lichy szerint nem befolyásolja az ügyet, nem fog enyhítő körülménynek számítani. S bár a védő a praxisa során még nem látott olyat, hogy holttest nélkül elítéltek volna valakit emberölésért, szerinte ez most változni fog.

– A nyolcvanas évekből ismerek olyan esetet, amikor holttest nélkül elítéltek valakit ember­ölésért. Azt gondolom, Fanni ügyében is számos egyértelmű bizonyíték a rendelkezésre áll, hogy hasonló ítélet szülessen – tette hozzá dr. Lichy.