Volt, aki az állását is kockáztatta: Rajongói 12 órán át állnak sorba Ákosért

Kevés olyan hazai előadó van, aki elmondhatja magáról, hogy a rajongói a megélhetésüket is kockára teszik, hogy ott lehessenek egy-egy koncertjén. Ákos követői számára azonban nincs akadály.
Kevés olyan hazai előadó van, aki elmondhatja magáról, hogy a rajongói a megélhetésüket is kockára teszik, hogy ott lehessenek egy-egy koncertjén. Ákos követői számára azonban nincs akadály.

Hétfő reggel nyolc óra. Budapest belvárosában ilyenkor csak munkába igyekvőket látni, a vasárnapi bulizók pedig már rég hazamentek. Lapunk munkatársának mégis megakadt a szeme egy társaságon, amely élelemmel felszerelkezve, kedélyesen beszélgetett az Akvárium udvarán. Hamar kiderült, hogy a csapat Ákos különleges koncertjére érkezett. A kérdésre, hogy mit keresnek kora reggel a bejárat előtt, a kézfejüket mutatva adják meg a választ.

Sorrendben engednek be minket, ezért jöttünk ide 12 órával a buli előtt. Az első sorban szeretnénk állni – magyarázta Szilvi, aki Szolnokról utazott a fővárosba, hogy Ákost láthassa, hallhassa.

Ákosnak különleges a kapcsolata a rajongóival © Földvári Zsófi

Hajnali háromkor keltem, hogy itt legyek, de nem én vagyok a legelvetemültebb – mutat egy másik hölgyre –, ő szabadságot vett ki, hogy itt lehessen a koncerten, pedig épp most van leépítés a munkahelyén. Mások két kézzel kapaszkodnának a munkájukba, de neki fontosabb Ákos. Én persze megértem – teszi hozzá. – Évtizedek óta megyünk Ákos után még a környező országokba is.

Szeptember 28-án jelent meg az énekes szerző ötödik, dupla Aréna-koncertfelvétele DVD-n. A két korongot tartalmazó kiadvány megjelenésének alkalmából ad két, ötszáz fő alatti bulit.

© Ripost

Az is fantasztikus a követőinkben, hogy bár felnőtt emberek, nem tinédzserek, mégis ilyen őrültségekre képesek – mondja a Borsnak Kovács Ákos. – Erről mondok egy sztorit: Besnyő Laci volt a turnémenedzserem húsz éven keresztül. Egyszer egy előadás előtt őszinte felháborodással rontott be az öltözőbe, és azt mondta: „Ákos! Ezek nem rajongók. Ezek tényleg szeretnek téged!” A kapcsolat a rajongókkal ilyen formán nem is lehet racionális viszony...

Ákos hívei a koncertfilmet látva aligha fognak csalódni, összeszokott csapattól hallhat kiérlelt zenét és gondolatokat.

El kellett telni lényegében több mint harminc esztendőnek a kezdeti pillanatoktól és az első gyermekcipős léptektől, hogy odáig jussunk, ami most ezen a koncertfilmen látható. Azt nem mondom, hogy elégedettség van az emberben, még soha az életben nem voltam elégedett, de jó látni azt, hogy a színpadon lelkes emberek dolgoznak. Nagyon szeretjük, amit csinálunk, és az is igaz, hogy nagyon szeretjük azokat, akik hallgatnak bennünket.