Vírusveszély: Tömegesen indulnak a rajongók Friderikusz Sándorhoz

Amint azt a Ripost elsőként megírta: augusztus elsején Nyíregyházára utazik Friderikusz Sándor, hogy ünnepélyes keretek között elajándékozza könyvtárát. Az intézmény azonban ezzel komoly bajba is kerülhet a vírusveszély miatt.

Amint azt a Ripost elsőként megírta: augusztus elsején Nyíregyházára utazik Friderikusz Sándor, hogy ünnepélyes keretek között elajándékozza könyvtárát. Az intézmény azonban ezzel komoly bajba is kerülhet a vírusveszély miatt.

Ahogyan arra számítani lehetett, Friderikusz Sándor több mint 5000 főt számláló rajongói csoportjába is eljutott a hír, miszerint kedvencük eladományozta könyveit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnak, az átadáskor pedig ő is ott lesz személyesen. A tagok ezzel elkezdték szervezni a találkozót, hiszen a tévést már évek óta alig lehet látni, így ez egy kiváló alkalom számukra.

© MTI

Többen azonban felvetették a kérdést: vajon lesz-e elég hely mindenkinek, főleg úgy, hogy egyesek már az esemény hajnalán tábort vernének az intézmény bejárata előtt, hogy biztosan ne szalasszák el a találkozást. A tömeg jelenléte nemcsak a kényelem szempontjából kérdéses, közegészségügyi kockázatot is felvet. Habár a könyvtár nagyterme összesen 120 fő befogadására alkalmas, az épület előtti tömörülés komoly melegágya lehet a koronavírus terjedésének.

A Ripost megkereste az intézmény vezetőjét, aki ugyan mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ne alakuljon ki akkora tömeg, amekkorát a könyvtár biztonsági személyzete nem tud kezelni, mégis aggódik.

„Nagyon nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket az eseményre, de azt tudni kell, hogy a könyvtár befogadóképessége erősen limitált. Százhúsz embernél többet nem tudunk beengedni a nagyterembe, és a járványhelyzetre való tekintettel most sem tudunk kivételt tenni. Nem szeretnénk koronavírus-­gócponttá válni, ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy fegyelmezetten érkezzen és fogadja el, ha esetleg kiszorul az eseményről” – árulta el a lapnak Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

A csoportból kiderült: Friderikusz Sándor rajongói amolyan zarándokútnak tekintik a tervezett utazást. A csoport tagjai már annak is utánajártak, hogy kedvencük hova járt óvodába, de meglátogatják majd azokat a törzshelyeket is, ahol Fridi előszeretettel töltötte az idejét ifjú éveiben. Többen már szállást is foglaltak, hogy legyen idejük szó szerint kedvencük „lábnyomában járni”.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors