Vastag Csaba: Tudom, mi a nélkülözés

Vastag Csaba hét évvel ezelőtt hozta létre az Őrizd az Álmod Alapítványt, amely hátrányos helyzetű gyermekek támogatását tűzte ki célul. A népszerű énekes maga is tudja, hogy milyen nehéz feladata van annak, aki zenészként akar boldogulni.
Vastag Csaba hét évvel ezelőtt hozta létre az Őrizd az Álmod Alapítványt, amely hátrányos helyzetű gyermekek támogatását tűzte ki célul. A népszerű énekes maga is tudja, hogy milyen nehéz feladata van annak, aki zenészként akar boldogulni.

Milyen célból hozta létre az Őrizd az Álmod Alapítványt?

– Az alapítvány célkitűzése, hogy minden rászoruló gyermeknek és felnőttnek olyan támogatást nyújtson, amelyre a leginkább szüksége van. Megpróbálunk segíteni , hogy senkinek ne kelljen lemondania az álmairól, jelen esetben a zenélésről. Hisz én magam is pontosan tudom, hogy milyen az, amikor az anyagi lehetőségeink korlátoznak minket a céljaink elérésében.

© Facebook

Kik pályázhatnak a támogatásra?

– Olyan, a könnyűzene bármely területén dolgozó zenészek és a háttérben segítő kollégák, akik 18. életévét be nem töltött, önálló keresettel nem rendelkező gyermekükkel közös háztartásban élnek. Azt gondolom, hogy a koronavírus -járvány miatt nagyon sokan kerültek közülük nehéz helyzetbe. A legtöbben a tartalékaikat élik fel, ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk azoknak akik most támogatásra szorulnak.

Anno, pályakezdő zenészként ön is nagyon nehezen boldogult. Kapott valakitől segítséget?

– Nem igazán. De nem szeretnék panaszkodni. Úgy látszik nekem meg kellett tanulnom, végig kellett járnom ezt az utat. 19 évesen költöztem fel Budapestre, s akkor még nem tudtam, hogy mire vállalkozom, csak azt, hogy mindenáron zenész akarok lenni.

Ezzel szemben évekig nélkülözött, volt hogy az autójában aludt, s minden adandó munkát elvállalt, hogy legalább a napi betevője meglegyen.

– Így van. Volt, hogy segédmunkás voltam egy építkezésen, TSZ-ben dolgoztam, futárkodtam, és gyakorlatilag minden munkát elvállaltam. Ma sem szégyellem. Sőt, nagyon sokat tanultam ebben az időszakban. Nekem anno nem volt segítségem, sőt, volt, hogy lakásom se, és kénytelen voltam az autóban aludni. Aztán a legjobb barátom, Mázs, (Mészáros Árpád Zsolt, színész – a szerk.) felajánlotta, hogy költözzek hozzá, így sokáig náluk laktam. Gyakorlatilag a nevelt fiuk voltam, noha a szüleim minden tőlük telhetőt megtettek értem. Igyekeztek mindent megadni nekem, a legtöbbet mégis azzal segítettek, hogy nem korlátoztak.

A tehetségkutató után már egyenes út vezetett a sikerhez?

– Utána másfajta nehézségekkel kellett megküzdenem., de ilyen az élet. Biztos, hogy még lesz is jó pár akadályt, amit le kell majd győznöm, épp úgy, ahogyan másoknak is. Ezért szeretnék segíteni, a zenészeket támogatni, mert tudom, hogy nem elég a tehetség, a kitartás, a kemény munka, mert hiszem, hogy egy jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy elérjük az álmainkat.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors