Vajna Tímea valóra váltja Andy álmát

A legendás filmproducer, Andy Vajna a halála előtt évekig dolgozott a Puskás Öcsi életéről szóló életrajzi filmen. A megvalósításban most özvegye segít.
A legendás filmproducer, Andy Vajna a halála előtt évekig dolgozott a Puskás Öcsi életéről szóló életrajzi filmen. A megvalósításban most özvegye segít.

A magyar futball történetének legnagyobb alakjáról készít hamarosan filmet Vajna Tímea. A tavaly elhunyt Andy Vajna 36 éves özvegye korábban is több fórumon hangoztatta: néhai férjének leghőbb vágya volt, hogy filmvászonra vigye Puskás Öcsi életét.

Évek óta tervezik, hogy filmvászonra viszik Puskás Öcsi életét © AFP

– Készítik a forgatókönyvet, és megfogadtam, hogy tovább kísérem az útját a filmnek akár producerként is, mert Andy a következő nagy dobásának tartotta Puskás Öcsi életrajzi filmjét – mesélte Tímea.

Tímea sokat tanult néhai férjétől a filmgyártásról, most ezt hasznosítja © Végh István

– Rengeteget dolgoztam együtt Andyvel, sokat tanultam tőle, együtt olvastuk el a hozzá kerülő forgatókönyveket, és ötleteltünk rajtuk. Szeretném, ha büszke lenne rám – mesélte lapunknak korábban Vajna Timi.

A minap az is kiderült, hogy Vajna jó barátja, a rendkívül sikeres hollywoodi forgatókönyvíró, Joe Eszterhas készítette el a könyv első verzióját. A 76 éves filmes legenda nevéhez olyan kasszasikerek forgatókönyvei fűződnek, mint a Flashdance, az Elemi ösztön vagy a Showgirls. A projekthez a Puskás-hagyaték kezelője, Szöllősi György is csatlakozott, aki a napokban egyeztetett Tímeával a film jövőjéről.

Joe Eszterhas írta a forgatókönyvet © AFP

– Vajna Tímea több nyilatkozatában utalt már rá, hogy fontos számára a Puskás-film ügye, amelynek megalkotásához férjével, a tavaly elhunyt világhírű filmproducerrel, Andy Vajnával kezdtünk hozzá 2017-ben. A forgatókönyv első változatával időközben elkészült az Andy által felkért hollywoodi filmíró legenda, Joe Eszterhas, akivel nagyon sok e-mailen, beszélgetésen, utazáson vagyunk túl Puskás-ügyben. Már ennek a könyvnek a finomítása, tökéletesítése zajlik, hogy mielőbb elkezdődhessen a forgatás. Régi nagy álmom, a lenyűgöző és sajátosan magyar Puskás-sztorit feldolgozó játékfilm lehetőségeiről beszélgettünk tegnap az Eszterhas-forgatókönyv jogainak tulajdonosával, Vajna Tí­meával – tette közzé a Nemzeti Sport főszerkesztője.

Szöllősi György a Nemzeti Sport főszerkesztője © Nemzeti Sport/ Földi Imre

A tervezett szereposztásról és a forgatás időpontjáról egyelőre nincsenek pontos hírek, de Szöllősi azt ígérte, a közeljövőben bővebb tájékoztatást ad lapunknak.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.