Történelmi videó került elő: íme, az egyik első Friderikusz Show 1988-ból

Valódi kordokumentumra bukkantunk a Facebookon böngészgetés közben. A Friderikusz Show a mai napig sok magyarban kellemes emlékeket ébreszt, ugyanakkor azt talán kevesen tudják, hogy honnan is indult el a műsor a kilencvenes években az egész országot meghódító útjára.

Az alábbi videóban a nyíregyházi városi televízió 1988. november 21-felvételét láthatják, amely Váci Mihály Művelődési Központ színháztermében került rögzítésre. A műsor pedig nem más, mint az egyik első Friderikusz Show, ami akkor még Friderikusz Sándor Show címmel futott a városi tévében. Bár a kép kissé kásásak már, de a hang kifogástalan és a lényeg azért átjön rajtuk.

Ez is érdekelheti!

Utolsó értékes ingatlanját is árulja Friderikusz Sándor

Újabb jel, hogy Friderikusz Sándor elhagyja az országot - elajándékozta 4 ezer kötetes könyvtárát

Rossz hírt kaptak Friderikusz Sándor rajongói

Friderikusz nagybátyja: Visszafogadjuk Sándort, ha bocsánatot kér

A műsor első öt percében a showman megcsillogtatja énektudását is, majd ezután belecsap a lecsóba. Miután Sándor egy kicsit felkészítette a közönséget, megérkezik első vendége, a Magyar Rádió legendás munkatársa, Ipper Pál, akivel jó hangulatban beszélget. Kicsit sajnáljuk, hogy a felvétel többi része nem került elő, mert szívesen néztük volna Friderikusz valóban szórakoztató eszmecseréit.

Mint ismert, Friderikusznak a tényfeltáró riportjai következményeként 1980-as évek elején egyre inkább szűkült a mozgástere a Magyar Rádióban, mígnem 1986-ban kitiltották a rádió területéről is. Ezután választotta a színpadi talk show-k világát, ahol hét éven át több száz fős közönség jelenlétében – nyilvános beszélgető műsorokat hozott létre. Ezen műsorai javarészt olyan ismert és ismeretlen embereket vonultattak fel, akik az akkori primér-nyilvánosságból ki voltak zárva.