Temetői bulival ünneplik Cipőt

Partit rendeznek a népszerű zenész sírjánál, a család és a Republic-rajongók az énekes 48. születésnapjára emlékeznek a szokatlan összejövetellel.
Partit rendeznek a népszerű zenész sírjánál, a család és a Republic-rajongók az énekes 48. születésnapjára emlékeznek a szokatlan összejövetellel.

Azt nem tudni, hogy május 3-án visznek-e tortát és ajándékokat a tragikusan korán elhunyt Cipő sírjára a gyászolók, ám várhatóan sokan állják majd körül a Republic énekesének nyughelyét.

Aznap lenne 48 éves. A születésnapi megemlékezést Cipő családja és a Republic Baráti Kör szervezi.

„Várunk mindenkit, aki szeretne megemlékezni nemcsak a Republic énekeséről, hanem egy felejthetetlen Barátról is. Az eseményen jelen lesznek a Bódi Család tagjai is. A megemlékezés után a Kistarcsai Művelődési Házban folytatódik a program” – áll a meghívóban.

– A temetői megemlékezés után a kultúrházban lesz egy kisebb összejövetel zenés műsorral, ­svéd­asztalos vendéglátással – tájékoztatta a Borsot Szalay Gyula, a Republic Baráti Kör vezetője, aki azt is megosztotta lapunkkal, hogy nagy bejelentésre készülnek.

– Ki fog derülni rengeteg olyan dolog, ami eddig rejtve maradt. Hogy milyen jogon használják Cipő zenésztársai a Republic nevet, hogy miként tudják játszani Cipő dalait. Kiderül az igazság – nyilatkozta lapunknak a baráti kör vezetője, aki érezhetően nem örül annak, hogy a banda tagjai az énekes halála után is közösen folytatják a zenélést.

Mint ismert, ellenezte a folytatást Tóth Zoltán gitáros is, aki ezért kivált a bandából. A Republic 67 néven tovább ­mű­kö­dô zenekar csütörtökön, Egerben adja első koncertjét.

Félreértették az énekes édesanyját

Perpatvar kerekedett Cipő édesanyjának állítólagos nyilatkozatából, mely szerint ő fizette fia temetését.

– Gizi néni fájdalmában hevesen és kétségbeesetten beszél, így történhetett, hogy félreértelmezték a szavait. Sosem mondta, hogy ő fizette a fia ­temetését, épp ellenkezőleg. Kivette ugyan a megtakarított pénzét, mert meg akarta venni a fia melletti sírt, hogy oda temettesse Cipő apját, ne legyen egyedül a fia. Be akart szállni a koporsó vásárlásába is, de sem ebben, sem másban nem tudtak megegyezni a menyével. Ez még jobban elmérgesítette köztük a viszonyt. Gizi néni úgy érezte, kizárják a fia körüli ügyekből, aztán a temetésen nem olvasták be a beszédét – mondta a család ismerőse.

A tévesen közölt informá­cióra közleményben ­reagál­tak a Republic tagjai: be akarják perelni az érintetteket, így néhai énekesük édesanyját is.

„Cipő végtisztességének minden költségét teljes egészében felesége és örököse, Bódi Zsuzsa és a zenésztársak együtt állták” – olvasható többek között a közleményben. Gizi nénit még nem tudtuk elérni, lánya, Marica azonban megerősítette, hogy édesanyja szavai tévesen jelentek meg.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors