Sztárok, akik eljátszották az utolsó esélyüket is – ezúttal szó szerint

Sztárok, akik eljátszották az utolsó esélyüket is – ezúttal szó szerint

A tavalyi év annyi botrányt hozott a sztárvilágban, mint talán egyetlen korábbi év sem. Így, bár a koronavírus után kezd a filmipar is visszatérni a rendes kerékvágásba, ezek a hölgyek és urak idén biztosan nem kapnak munkát.

A tavalyi év annyi botrányt hozott a sztárvilágban, mint talán egyetlen korábbi év sem. Így, bár a koronavírus után kezd a filmipar is visszatérni a rendes kerékvágásba, ezek a hölgyek és urak idén biztosan nem kapnak munkát.

Fizetett támadás

Mind közül talán a legfurcsább eset Jussie Smoletté. A színes bőrű meleg színész rasszista támadás áldozata lett: két férfi vegyszerrel öntötte le és fojtogatta. Majd kisvártatva kiderült, ő rendezte meg a támadást, hogy beindítsa karrierjét a hírveréssel. Nem sikerült, sorozatából, az Empire-ből is kirúgták, és a rendőrség megtévesztése miatt is felelnie kellett.

© AFP

Diplomapara

Felicity Huffmann és Lori Loughlin közösen keveredett bele az amerikai elitegyetemek körüli vesztegetési botrányba, Huffmann a bűnösségét is elismerte. Loughint a Hallmark Channeltől azonnal kirúgták, a Bír-lak folytatásában sem kapott szerepet. A két színésznő-anyuka a vád szerint pénzzel érte el, hogy felvegyék csemetéiket egy jó egyetemre. Huffmann 14 nap börtönt kapott, Loughlinra ennél több várhat.

© AFP

Kevés a lóvé

Mo'Nique, a Precious – A boldogság árá-ért 2009-ben kapott Oscart, aztán öt évig még szerepet sem. Szerinte azért, mert a díj átvételekor nem köszönte meg a rendezőnek az aranyszobrot és ezért az szabotálta a karrierjét. Idén egy önálló stand-up esttel térhetett volna vissza, de beperelte a Netflixet, mert szerinte méltatlanul kevés volt az az 500 ezer dollár (150 millió forint), amit fekete nőként neki kínáltak.

© AFP

Sokasodó vádak

2019 novemberében már a hatodik nő vádolta meg Roman Polanskit szexuális erőszakkal, a rendező tagadta a vádat. Az első ügye 1977-ben volt: a vád szerint egy 13 éves lányt erőszakolt meg Jack Nicholson lakásán. Ugyan dolgozik, de bemutatóin rendszeresek a feminista tüntetések.

© AFP

Minősíthetetlen stílus

Nyomdafestéket nem tűrő stílusban beszélt a kollégáival a Halálos fegyver-sorozat forgatásán, amiről felvétel is készült, majd a filmgyárnak is beszólt Clayne Crawford, mert szerinte hosszú ideje zsarolták a képkockákkal. Hamar kirúgták a sorozatból, a nagyobb stúdiók azóta sem keresik.

© AFP

Törölt üzenet

Egy majomhoz hasonlított egy színes bőrű nőt Roseanne Barr közösségi oldalán, és bár a posztot hamar levette, a Roseanne című sorozatból azonnal kirúgták.

© IMDb

Weinstein-háló

Harvey Weinstein karrierje mellett Kevin Spacey az, aki a leginkább érintett volt a hollywoodi szexuális zaklatási botrányban, a Kártyavár című sorozatból azonnal ki is rúgták és az A világ összes pénze című filmből is távoznia kellett. A vád szerint fiatalkorú fiúkat molesztált. A vádakat végül nem sikerült bebizonyítani, de Hollywoodban sáros marad örökre.

© AFP

Kakukktojás

Woody Allen ellen az a vád, hogy 1992-ben zaklatta a nevelt lányát. A négyszeres Oscar-díjas rendező ugyan forgat, de a vele való munkától azonban több hollywoodi sztár is elzárkózott, filmjeinek forgalmazásától pedig több cég is elállt.

© GETTYIMAGES