Száraz Dénes váltja a leszerepelt Szabó Kimmelt

Egy igazán népszerű színésszel pótolják a Mintaapák sorozatból távozó Szabó Kimmel Tamást. Már csak az óvónő szerepére kell valaki, és indulhat a következő évad.
Egy igazán népszerű színésszel pótolják a Mintaapák sorozatból távozó Szabó Kimmel Tamást. Már csak az óvónő szerepére kell valaki, és indulhat a következő évad.

Egy hét intenzív izgalom után végre kiderül, ki veszi át dr. Molnár Tamás szerepét a vígjátéksorozatban. A Bors megtudta: Száraz Dénessel szerződtek, amit a csatorna sajtóosztálya meg is erősített.

„Igen, valóban igaz, kialakult a Mintaapák négyese, a TV2 nézőinek örömére ismerős arc tér vissza a képernyőre. Mészáros Béla, Kamarás Iván és Makranczi Zalán után Száraz Dénes csatlakozásával teljes lett az apák csapata. A júliusban kezdődő forgatásokon már Száraz Dénes alakítja dr. Molnár Tamás szerepét a sorozatban” – közölte a csatorna, miután arról érdeklődtünk a TV2-nél, hogy valóban jók-e az értesüléseink.

Makranczi Zalán váltja Klem Viktort, Száraz dénes váltja Szabó Kimmelt, Kamarás iván váltja Fenyő Ivánt, egyedül Mészáros Béla marad a szerepében © Bánkúti Sándor

A sorozat rajongói bizonyára elégedettek lesznek, mert egyszer már történelmet írt Száraz Dénes, neki sikerült az, ami Bobby Ewingnak (Patrick Duffy) a Dallasban, a készítők engedtek a nézői nyomásnak, és visszaírták a sorozatba. A színész játszotta a szintén a TV2-n futó Jóban Rosszban teleregényben a jóképű papot, aki szerelmes lett Bettybe, és amikor Istenhez fordult tanácsért kitárt karral, belecsapott a villám. Tamás atya 2012. május 9-én meghalt, amitől a nézők megvadultak, aláírást gyűjtöttek, tüntetést szerveztek. Olyan intenzitással követelték vissza, hogy a csatornának engednie kellett. Először a Facebookon nyugtatták a rajongókat, majd gyorsan visszahozták szellemként, végül írtak egy új, teljes értékű karaktert Száraz Dénesnek, akinél nem is találhattak volna jobbat, dr. Molnár Tamás szerepére.

Száraz Dénest annyira kedvelték a Jóban Rosszban sorozatban Tamás atyaként, hogy vissza kellett írni a sorozatkészítőknek © tv2

Mint ismert, a Mintaapák sorozatból négy színész távozott. Először Fenyő Iván távozását jelentették be, majd egy hete, hogy Szabó Kimmel Tamással, Kovács Patríciával és Klem Viktorral nem sikerült megegyeznie a produkciónak. A színészek közösségi oldalukon írták meg rajongóiknak, hogy nem folytatják a sorozatot. A rajongók csak kapkodták a fejüket, aztán elindult a kommentcunami, a találgatás a közösségi médiában. A TV2 közleményében az állt, hogy két színésznél is komoly magatartásbeli problémák merültek fel. A Ripost köpködésről, stábtagok megalázásá­ról írt az eset kapcsán. Az is kiszivárgott, hogy a színészek igen jelentős gázsiemelést kértek, amit a csatorna nem teljesített. A rajongók néhány napig mérgelődtek, hogy miért kell lecserélni a kedvencüket, majd elkezdték találgatni, hogy ki lesz helyettük.

A forgatás júliusban kezdődik, de már Szabó Kimmel nélkül © tv2

Az hamar kiderült, hogy az exfocista Géza szerepét Kamarás Iván, a szívtipró ügyvédét Makranczi Zalán veszi át. Az kevésbé izgatta a nézőket, hogy kivel pótolják az óvónő karakterét játszó Kovács Patríciát, ám azon vérre menő viták kerekedtek, hogy ki lenne a legjobb kislányával élő, özvegy állatorvos, Tamás szerepére. Több tucat nevet bedobtak, Simon Kornéltól kezdve, Csányi Sándoron, Árpa Attilán át, Fehér Tiborig. Száraz Dénes igazi meglepetés! Már csak azt kell kitalálni, ki lesz a 41 éves színész szerelme a sorozatban. Erről még csak annyit tudni, hogy érdemes fiatalabb színésznőben gondolkodni, mint a 42 éves Kovács Patrícia.

Kapcsolódó jegyzetünk ide kattintva olvasható.