Száraz Dénes fia nem lesz féltékeny Julira

A sikeres próbafelvétel után Száraz Dénes kapta dr. Molnár Tamás szerepét a TV2 Mintaapák című sorozatában. A színész elárulta, melyik „apukával” barátok húsz éve.
A sikeres próbafelvétel után Száraz Dénes kapta dr. Molnár Tamás szerepét a TV2 Mintaapák című sorozatában. A színész elárulta, melyik „apukával” barátok húsz éve.

Gratulálok dr. Molnár Tamás szerepéhez. Mit szólt hozzá?

Örülök, hogy megkaptam. Vágytam már rá, mert imádok forgatni. Legutóbbi az Ízig vérig heti sorozatban dolgoztam 2018-ban. Bíztunk benne, hogy lesz folytatás, de nem. Azóta vártam valami lehetőségre. Ez most adódott, és gondolkodás nélkül kihasz­nálom.

Olvasta az interneten a rajongók reakcióit? Például a Mintaapák Facebook-csoportban?

Nem, de belépek, és elolvasom. Izgalmas, hogy elfogadnak-e a nézők. Elég komoly kihívás, ilyen még nem volt egyikünk életében sem. Amikor kiírtak, mint Tamás atyát a Jóban Rosszban sorozatból, az is nagyon megérintette az embereket.

Ismeri a Mintaapákat?

Az alaptörténet már akkor is tetszett, amikor indult a sorozat. Sajnáltam is, hogy nem vagyok benne. Tamás karaktere, az állatorvos kimondottan jól játszható. A próbafelvételen találkoztam a többiekkel.

Száraz Dénes fia nem lesz féltékeny © Bors Archív

Kivel? Meséljen!

Az apákkal. A Miklóst játszó Mészáros Béla a barátom húsz éve, osztálytársam volt a főiskolán. Makranczi Zalánnal már a főiskola előtt találkoztunk, amikor a Nemzeti Akadémiára jártunk. Még együtt is laktunk egy évig albérletben. Kamarás Ivánnal egyszer dolgoztunk együtt egy tévéműsorban. Őt ismerem legkevésbé.

Számít, hogy a barátokkal dolgozhat?

Persze. Egyszerűbb, az első szintet, az összeismerkedést, összeszokást már átugorhatjuk.
A munka megint más, de biztos, hogy így egyszerűbb. Kivételes eset, hogy Béla a barátom, de Magyarországon olyan kicsi a szakma, hogy nem tudsz olyannal forgatni, akit valahonnan ne ismernél.

Izgult a castingon?

Iván és Zalán már megkapták a szerepet, csak azt nézték, hogy én beleillek-e a képbe, hogy működünk együtt. Inkább olyan volt, mint egy fél forgatási nap, jelmezben, sminkben, ezért annyira nem izgultam. Több volt bennem a drukk, mint a többiekben, nekem nagy volt a tét. Színházban jobban izgulok, ott nem lehet leállni, és újrakezdeni.

Találkozott Julival, a „kislányával”?

Még nem, de várom.

Önnek fia van, nyolcéves, ez kicsit más lesz.

Legalább nem lesz féltékeny a fiam, hogy van egy másik fiam is. A gyerekeknek annyira nem válik el a film és a valóság. Eddig nem, de mostantól nézni fogja a sorozatot.

Mikor kezdődik a forgatás?

Július elején, és onnantól ami belefér. Heti öt nap. Sok-sok meló, de bírom. A Jóban Rosszban közel se volt ennyire sűrű. De állok elébe!

A karantén után fura lesz?

Az nagyon komoly volt. Március elején megállt az élet, munka semmi. Volt egy kis félretett pénzünk, azt elkezdtük felélni. Aggódtunk, hogy mi lesz. Hál istennek jöttek színházi felkérések szépen sorban, és a hab a tortán a Mintaapák. Az nagyon régen volt, hogy munkát kellett visszaadnom, mert annyi volt, hogy nem tudtam többet vállalni. A következő évadban a színház egy kicsit háttérbe szorul, de nem teljesen például a Páratlan páros című vígjátékban továbbra is szerepelek az ország több városában.