Sérült gyerekeknek segít Szandi

Édesanyaként és művészként is átérzi, milyen fontos a sérült gyermekek fejlődése, amit – többek között – művészetterápiával lehet elérni. Ebben segít a Civil út alapítványnak.
Édesanyaként és művészként is átérzi, milyen fontos a sérült gyermekek fejlődése, amit – többek között – művészetterápiával lehet elérni. Ebben segít a Civil út alapítványnak.

Jótékonysági akciót indított a Civil út Alapítvány az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben. A Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtenek, melyeket a Civil út Alapítvány az ÉFOÉSZ segítségével juttat el a sérült emberekhez. Az akcióhoz csatlakozott Szandi is, aki egy percet sem hezitált, amikor megismerte a kezdeményezés célját.

Már többször is felléptem a Sérült Gyermekek Napján, mert nagyon fontosnak tartom, hogy mi művészek az ismertségünket arra is fel tudjuk használni, hogy felhívjuk a figyelmet az ilyen kampányokra – mondta el tegnap a Mokkában.

Szandi egy percet sem hezitált, amikor megismerte a kezdeményezés célját © Bors Archív

– Ez nagyon jó kezdeményezés, hiszen minden művészet, amiben ki tudunk teljesedni, gyógyítani képes a lelkeket. Az egyik állatkerti fellépésem alkalmával egyébként a férjemmel, Csabival úgy döntöttünk, hogy magunkkal visszük a gyerekeinket is, mert szerettük volna, ha találkoznának a sérült gyerekekkel. Szerettük volna, ha megtapasztalják, hogy vannak sérült gyerekek is, akiket kötelességünk segíteni, támogatni.

Ruttkay Réka, az alapítvány kuratóriumi elnöke megtisztelőnek tartja, hogy Szandi melléjük állt.

Azért esett rá a választásunk mert mindig nyitott, ha segíteni kell valakin, és háromgyermekes édesanyaként és művészként is pontosan tudja, hogy milyen fontos ez az ügy a hátrányos helyzetű emberek számára.

Hozzáteszi, megható, hogy augusztus 12. óta milyen sokan csatlakoztak az akcióhoz.

Varázsceruza – Rajzolj mosolyt! néven ez az első kezdeményezésünk, és bár még csak pár hete indult, már most látszik, hogy az országban nagyon sokan értik, átérzik az elesettek problémáit, és szívesen segítenek – mondja az elnök asszony a Borsnak. – Idén az Állatkertben, szeptember 14-én rendezik meg a Sérült Gyermekek Napját, ott szeretném átnyújtani az összegyűlt adományokat. Ha valakinek kedve lenne csatlakozni, szeptember 30-ig még megteheti. Több gyűjtőpontunk is van a fővárosban, többek között az ötvebn legforgalmasabb posta, emellett pedig közel harminc Príma üzletben is le lehet adni a megvásárolt ceruzákat. Postai úton is tudunk fogadni, akinek kérdése van, az látogasson el a civilut.hu oldalra, ott mindent megtalál.