Segítségnyújtás nélkül hajtott el a karambolózó Ungár Anikó – a rendőrség gyanúja szerint

Rendőrök zárták le vasárnap a budapesti Szent István körutat. Helyszíni bizonyítást tartottak egy tavaly februári karambol miatt, amelynek egyik szereplője Ungár Anikó volt.
Rendőrök zárták le vasárnap a budapesti Szent István körutat. Helyszíni bizonyítást tartottak egy tavaly februári karambol miatt, amelynek egyik szereplője Ungár Anikó volt.

A 2003-ban Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett bűvészt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével gyanúsította meg a XIII. kerületi Rendőrkapitányság.

A Bors információi szerint tavaly február elsején Ungár egy Volks-wagen Touareggel haladt a Szent István körúton a Margit híd felé, amikor a Tátra utcai kereszteződésnél hátulról egy Opelnek ütközött. A művésznő ezután úgy próbálta meg kikerülni a kocsit, hogy közben ismét nekikoccant az Opel bal hátsó sárvédőjének.

Vasárnap délelőtt rekonstruálták a tavaly februári történéseket

A rendőrségi dokumentumok szerint bár Ungár észlelte az ütközést, nem állt félre, hogy a másik sofőrrel egyeztessen, ehelyett továbbhajtott. A Jászai Mari téren a piros lámpa állította meg. Az Opelt vezető férfi ott utolérte őt, kiszállt az autójából, viszont ekkor sem sikerült kommunikálnia Ungár Anikóval: a bűvész gázt adott és továbbhajtott. Az opeles könnyű sérüléseket szenvedett, az autóban százötvenezer forintos kár keletkezett.

Segítségnyújtás elmulasztása a gyanú

Úgy tudjuk, Ungár Anikó nem ismeri el a segítségnyújtás elmulasztását. Azzal védekezik, hogy a kocsijából kiszálló férfi integetését ő úgy értelmezte, hogy minden rendben van, mehet tovább. A rendőrség tavaly de­cemberben a nyomozás megszüntetéséről határozott, és közölte az érintettekkel, hogy nem állapítható meg szándékosság a művésznő részéről, azaz a segítségnyújtás elmulasztása sem valósult meg.

A bűvész egyszerűen továbbhajtott

Az Opel sofőrje azonban panasszal élt, amelynek a VI. és VII. kerületi ügyészség helyt adott, és a nyomozás lefolytatására utasította a rendőrséget. Így került sor a tegnapi bizonyításra délelőtt fél tízkor az ütközés helyszínén. Ungár Anikó meglehetősen ingerülten reagált telefonos megkeresésünkre, és közölte: nem kíván nyilatkozni.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors