Pataky Attila sírva vallott a betegségéről: napi 1 kilót fogyott a koronavírus miatt

Pataky Attila ezidáig nem igazán vette komolyan a koronavírus-járványt, ám amióta ő is elkapta és kórházba is került, egész máshogyan látja a dolgokat.

Az Edda Művek frontemberéről egy héttel ezelőtt derült ki, hogy koronavírusos, ami után azonnal kórházba szállították a legendás énekest. Pataky Attila a Retró Rádióban Bochkor Gábornak mesélt az elmúlt napok nehézségeiről, és arról, hogy napi 1 kilót fogyott a betegsége alatt.

Engem a szeretet érdekel, a fény érdekel. Újra kell tanulnom a csendet. Megírtam magamnak a 'Csend igazságát', csak nem hallgatom eleget– vallotta be sírva a reggeli rádióműsorban Pataky Attila, aki csaknem 8 kilót fogyott az elmúlt egy héten.

Ez is érdekelheti!

Friss! Ezekben a magyar városokban robbanhat be még jobban a koronavírus

Nem javul az itthoni vírushelyzet: 951 fővel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 8 beteg elhunyt

50 ezres bírság sem rettenti el a maszktagadókat – mi kell ahhoz, hogy végre hordják?!

– Ahogy jött vissza a világ, azt éreztem, hogy akik ezt a covidot tervezték, vigyék vissza magukkal. Iszonyú félelem és rettegés lesz úrrá az emberen ebben az állapotban, nem magamért, hanem az unokámért, a féltés, szorongás, az az összes fájdalmat űbereli – vallotta be az rockzenész, akit felesége, Orsi vitt be a kórházba.

Az énekes felesége nem tétlenkedett, amikor kiderült Attiláról, hogy koronavírusos © Bors archív

– Elképesztő, mit kell teljesíteni ott a dokiknak, mindenkinek, aki ott dolgozik, a hétköznap hőseinek, 35 fok melegben, maszkokban, a nővérkék, akik teszik a dolgukat. Kemény: a falakon át hallgatod a többiek jajgatását, "kapaszkodj meg, nézd a falat", mondogattam magamban a kórházi ágyon – folytatta elcsukló hangon a frontember, majd hozzátette: a kínban is csodákat élt át.

Húz át valami valahova, engeded el magad, nem akarod többé, hogy fájjon– emlékezett vissza Attila, akit végül felesége szeretete húzta vissza az életbe.

– Alázatosan jelentem, itt vagyok, a szeretet által, 69 éves rockénekes szövegíróként itt vagyok újra! – zárta a könnyeivel küszködve Pataky, aki ezúttal a koronavírussal fertőzött zenésztársáért, Gömöry Zsoltért imádkozik.