Celeb

Daganatos iskolatársa gyógyulásáért adja el a gitárját a 13 éves Márk: Pataky Attilától kapott egy másikat az önzetlenségéért

Bors

Létrehozva: 2021.06.04.

<font color="#202122">Má</font><font color="#202122">rk hónapok óta szervezkedik, hogy segíteni tudjon a nyolcadik osztályos Lilinek, akinek steril szobára gyűjtenek a szülei.</font>

Februárban diagnosztizáltak rákot a nyolcadik osztályos Lilinél. A kislánynak és szüleinek nem csak a lesújtó diagnózissal és a kezelések borzalmaival meg kellett küzdenie, az is plusz terhet rakott a szülők vállára, hogy mire a kislány hazaért a kórházból, steril szobát kellett neki kialakítaniuk, hogy a legyengült immunrendszerét semmilyen kórokozó ne támadhassa meg. Egy ilyen átalakítás nem olcsó, a szülők az iskolához fordultak segítségért, hátha találnak olyan adakozni tudó másik családot, aki képes lenne támogatni a nagy átalakítást. Lili anyukájának ráadásul ott kellett hagynia a munkahelyét, és van Lilinek egy kistestvére is.

Önzetlenül segített

A hatodikos Csutorka Márk és Lili nem ismerték egymást, csak egy suliba jártak, amikor anyukájától meghallotta, hogy segítségre van szükség, egyből elkezdett járni az agya.

Mivel Márknak is van autista testvére, így tudja, hogy ez a helyzet nagyon nehéz. Amikor ezt elmondtam Márknak, és beszélgetni kezdtünk, hogyan tudnánk segíteni, akkor nem volt neki kérdés, hogy valahogy segítünk. Így találta ki, hogy az első gitárját, amit már kinőtt és tartogatta, várta a sorsát, felajánlja licitre, de úgy, hogy híres emberekkel aláírattatja előbb, hogy még többet érjen. Nekünk onnan az ismeretség Lili családjával, hogy a kislány anyukája és Márk apukája általános iskolai osztálytársak voltak Tápiószentmártonban. Így vettük fel többek között Pataky Attilával is a kapcsolatot, aki azonnal segítségére sietett Márknak és aláírta a gitárt mesélte a Borsnak Márk anyukája, Csilla aki legnagyobb meglepetésére nem is csak egy aláírást kapott az EDDA frontemberétől.

Pataky Attila segítségért segítséget ajánlott

– Később Attila egy rádióműsorban tett egy nagylelkű felajánlást. Úgy gondolta, ha Márk felajánlotta élete első gitárját, akkor ő felajánl Márknak helyette egy másikat, aláírva a 3 Patakyval. Így most a fiam gitárján szerepel Attila, Gergő és Acsa aláírása is – mondta elérzékenyülve Csilla.

Márk ezt a gitárt már meg is kapta május 18.-án Pataky Attilától, és hatalmas becsben tartja, hiszen fiatal kora ellenére tudja, hogy kitől kapta. Hallgatja az EDDA számait, ismeri őket.

De Pataky nem csak a gitárját adta oda, a jószívű kisfiú hatalmas elszántságát látva, hogy mennyire akar segíteni a kicsi Lilinek, segített abban is a családnak, hogy elárverezzék a gitárt. A licit június 7.-én ér véget. Sőt, a zenész abban is partner volt, hogy a gitárt Márkkal együtt adja át a legtöbb pénzt ajánlónak, hátha ez is vonz valakit a licitálásra.

Márknak ez sem volt elég

Ám Márknak ez sem volt elég, még továbbgondolta a dolgot, hogy tudjon segíteni. Eredetileg egy jótékonysági koncertet szeretett volna összehozni. Ebben Tápiószentmárton ajánlotta fel segítségét, ami végül egy utcabállá nőtte ki magát. Márk kérésére olyan sztárok mondtak igent, hogy elmennek fellépni, mint Molnár Dániel, aki egyben Márk tanára is, és fővédnöke lesz a bálnak Márk mellett. Szick Petra, volt szépségkirálynő, a szépségversenyre készülő kisfiú mentora. Petri Viktor színész, a Keresztanyu Karlója. Torres Dani, Éliás Gyula, Bebe, Pintér Tibor és Ilyés Jenifer, Móré András Vitamin, a Happy Gang-ből és Varga Viktor is.

Márk a hétvégén vizsgázott a Nemzeti Lovas Színház akadémiáján.

– Innen ismerjük Pintér Tiborékat, akit Márk nagyon tisztel és felnéz rá. Valamint még vannak, akinek a válaszára várunk, de így is sokan Márk mellé álltak a jó ügy érdekében. És sok sztár ajánlott fel nyereményt tombolára, ezzel is hozzájárulva Lili segítéséhez.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091077_auto_resized.png
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26444_resized.jpg?avcount=1711634418
origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082275_auto_resized.png
metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090504_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26445_resized.jpg?avcount=1711634418
origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088075_auto_resized.jpg
travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711634418
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091254_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Stana Alexandra: Egyedül vagyok, de nem vagyok magányos

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1L53DUZBYOA19J5qcAf5Q5mAc5htxmrQUnkzmqbHGqc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2NTVlZmU5MjUzNTRmNzFhMTEzOGIwZDE0MDU3MWQ2.jpg
Kapcsolat

Stana Alexandra: Egyedül vagyok, de nem vagyok magányos

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/NGTSkhAe4r_xyD7EZpvixbLravikOwcZ8QXfNh1u_ww/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwOTEwNTNjNzM5YzQ5NGQ5ODdkYWM4MDNkZWFkNWFm.jpg
Nőiesség

"Nem vagyok se magas, se vékony" – modellnek állt a TV2 sztárja – fotók