Öt évvel motorbalesete után újabb műtét vár Rékasi Károlyra

Rékasi Károly napra pontosan öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet, és a színész még mindig testén viseli a baleset nyomait, hiszen azóta is sántít. A Blikk azt írtja, a Barátok közt színészének csípőprotézisre van szüksége, ám egyelőre halasztja a beavatkozást, mert sokáig kiesne a munkából, amit anyagilag nem engedhet meg magának.

Rékasi Károly öt évvel ezelőtt szabályosan haladt Budapesten, amikor kanyarodás közben elütötte egy autós és a baleset során öt métert repült, és súlyos koponyasérülést, illetve szilánkos töréseket szenvedett, és egy azonnali életmentő operáció mentette meg az életét. Azóta összesen tíz – köztük több csontpótló – műtéten esett át, ám sérült lába ennek ellenére négy centiméterrel rövidebb maradt. A színész rettenetes fájdalmakat, kiszolgáltatottsága miatt lelki gyötrődéseket élt át és él át a mai napig is. Korábban azt is bevallotta, volt időszak, amikor véget akart vetni az életének, de végül az édesanyja és a családja miatt nem fordult önmaga ellen.

Éppen ma 4 éve, hogy valaki figyelmetlenül elém kanyarodott az autójával és -sok más egyéb mellett- ezt okozta......

Posted by Rékasi Károly on Sunday, June 30, 2019

A színész úgy véli, azért élt túl mindent, mert szerettei, azaz édesanyja, húga, gyermekei, illetve menyasszonya, Pikali Gerda kitartottak mellette.

– A színházból gyakorlatilag a használhatatlanságom miatt koptam ki. A Barátok közt stábjának is nagyon nagy türelemre van szüksége velem szemben.

Jóval nehezebben dolgozom, állandóan azon kapom magam, hogy Rékasi már megint támaszkodik valamire, Rékasi már megint leül. Nagyon bosszantó, hogy hozzám kell alkalmazkodni, rám kell figyelni.

Gyakorlatilag egy 80 éves, rokkant testben érzem magam – magyarázta a lapnak színész, akinek még most is nyújtják, masszírozzák az izmait, mert a rehabilitáció nélkül egy percre sem tudna a kamera elé állni. Hetente háromszor személyi edzővel dolgozik, és azt mondja, az embereknek fogalmuk sincs arról, mennyi munka kell ahhoz, hogy 10 műtét után a teste működőképes legyen.

Rékasi Károly © Dombóvári Tamás

– Magasított talpú gyógycipőt viselek, de mindez nem elég. Aszimmetrikussá vált a csípőcsontom, ami kopásokhoz vezetett. A kezelőorvosom szerint minél előbb szükséges csípőprotézis beültetése, ami csaknem fél év kiesés lenne a munkából. Az újabb fájdalmak mellett a jövedelemkiesést sem engedhetem meg magamnak – árulta el Rékasi, aki balesete óta egy kölcsönmotort kipróbált, de se lehetősége, se kedve nincsen saját vasparipához.

A színész balesetének büntetőpere négy és fél évig zajlott, gázolója, R. M. jogerős ítéletben gondatlanságból elkövetett, maradandó sérülést okozó közúti baleset elkövetőjeként pénzbüntetést kapott, ám a jogosítványát egyetlen percre sem vonták be.