Celeb

Ölében vitte férje hamvait Amerikába Vajna Tímea

K. K.

Létrehozva: 2019.02.15.

Teljesítette elhunyt férje kívánságát Vajna Tímea: repülőre szállt Andy hamvaival, hogy Los Angelesben, a Westwood Village Memorial parkban is megadják neki a végtisztességet.

Egyszerre megrázó és zavarba ejtő képet tett közzé Instagram-oldalán a január negyedikén elhunyt filmügyi kormánybiztos özvegye: Vajna Tímea megörökítette azt a pillanatot, amikor egy utasszállító repülőgép fedélzetén az ölében szállítja férje hamvait a tengerentúlra. A fotón az urna teteje látszik az azonosító felirattal, és az özvegy keze. A környezetből egyértelmű, hogy a helyszín egy utasszállító gép, a Tí­mea által hozzáfűzött feliratból pedig az is kiderül, hogy a járattal Los Angelesbe tart. Az egykori modell érzelmes bejegyzést fűzött a fotóhoz:

„Január 3-án még boldogan utaztunk együtt. Nem így kép­zeltem el az életet, nem így képzeltem el 2019-ben a Valentin-napot. Mindig velem leszel, drága Andykém! Kívánságodat teljesítem, és végső nyugalomra helyezlek!” – írta a különös fotóhoz a fiatalon megözvegyült feleség, akire szelfizés közben még egy „angyali” pihe is rászállt, jelezvén, hogy férje az utolsó lélegzetvétele után is vele van.

A repülőgépen lencsevégre kapott pillanat kapcsán megkerestük a Budapest Airport szóvivőjét, Hardy Mihályt, aki elmondta: szigorú szabályokhoz kötik a hamvak légi szállítását.

– Hosszas előzetes egyeztetést igényel az, hogy valaki ilyen módon szállítsa az elhunyt szerettét. Először is az adott légitársaságot kell értesíteni, be kell jelenteni a szándékunkat, és engedélyt kell kérni arra, hogy a hamvakat felhozhassuk a jármű fedélzetére. Ha az engedélyt megkaptuk, akkor két igazolást – egy halotti bizonyítványt és egy krematóriumi okiratot – kell benyújtanunk, amit felülvizsgálnak. Végezetül az adott ország protokolljának is meg kell felelnünk, hisz nem lehet akármit engedély nélkül bevinni, ezt minden ország maga szabályozza. Ha megkaptunk minden szükséges engedélyt, akkor eldönthetjük, hogy feladott vagy kézipoggyászban kívánjuk szállítani a hamvakat, amit szigorúan csak zárt edényben lehet a repülőgépre felvinni. A kellemetlen kérdések elkerülése érdekében érdemes szólni az utasbiztonsági ellenőrzéskor a speciális poggyászunkról, hogy még véletlenül se történjen a fedélzeten kegyeletsértés – mondta lapunk megkeresésére Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

Lapinformációk szerint egyébként úgy tudni, hogy Andy Vajna kétfelvonásos temetésének amerikai szertartását az Oscar-gála hetében, azaz jövő héten rendezik meg. A néhai filmproducert Los Angelesben, a Westwood Village Memorial parkban, a családtagjai mellé fogják eltemetni. Utolsó útján, úgy hírlik, a felesége mellett több híresség is lerója a kegyeletét. Éppúgy, mint a magyarországi temetésen, ahol a Golden Globe-díjas szí­nész Arnold Schwarzenegger mondta a búcsúbeszédet.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Andy Vajna 2019. január 20-án, budapesti otthonában hunyt el. Holttestét a személyzet egyik tagja találta meg a földön elterülve. A mentők többször is próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni. Andy Vajna kívánsága volt, hogy második hazájában, Amerikában is eltemessék, ahol fiatalon elhunyt fia és szülei nyugszanak.

Andrew G. Vajna hetvennégy éves volt.   

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144003_auto_resized.jpg
life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143697_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139413_auto_resized.jpg
vg.hu

Korszakváltás a magyar légvédelemben – Jön a NASAMS, megy a KUB

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713531013
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143795_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szteroidos kezelést kapok” – komoly problémával küzd Marics Peti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713531013
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mGJs6JUJ_kJQLniyMBcE_Z_ve374ZcLOHcCOrrl5nfg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzY2JlNWM1NGU4OTRlMWNhNmI1MDgyZGYwM2U2N2M4.jpg
Csalódás

MC Hawer végleges döntést hozott: „Ennyi év alatt most már én belefáradtam”