Olcsó jegyekkel járja a világot a műsorvezető

Gyerekkori vágyát teljesíti Klement Zoltán, a Kívánságkosár egykori műsorvezetője, akinek, úgy tűnik, sikerül a lehető legolcsóbban bejárnia a fél világot. Volt, hogy Milánóba ugrott ki kávézni 10 ezer forintból.
Gyerekkori vágyát teljesíti Klement Zoltán, a Kívánságkosár egykori műsorvezetője, akinek, úgy tűnik, sikerül a lehető legolcsóbban bejárnia a fél világot. Volt, hogy Milánóba ugrott ki kávézni 10 ezer forintból.

Zoltán gyerekkora óta a repülés szerelmese, mivel édesapja a munkája miatt rengeteget utazott így.

– Bejárta az egész világot. Imádtam, amikor különböző meglepetésekkel érkezett haza. Akkoriban még nagy kuriózum volt, ha valakinek lehetősége adódott arra, hogy elutazzon messzi tájakra – árulta el a Borsnak a műsorvezető. Már akkor megfogalmazódott benne a vágy, ha felnő, az első útja a reptér felé vezeti majd. Zoltán azóta már több mint száz városban járt, és utazásainak még koránt sincs vége.

Szarajevóba egyik barátjával ment el

– Az első repülőutam úgy indult, hogy egy ismerős lány mondta, nézzem meg Münchent. Nem is kellett kétszer mondania, azonnal indultam. Azóta eltelt tíz év, és bejártam már a fél világot – mesélte. – Voltam már Londonban, Barcelonában, Madridban, Rómában, Milánóban, Máltán, Szicílián, Szarajevóban és még sorolhatnám, de ami a legközelebb áll hozzám, az Mallorca. Oda hazatérő vendég vagyok – avatott be minket a részletekbe a műsorvezető.

Utazásainak a gyönyörű tájak mellett más különlegessége is van: az utakat legtöbbször egy nap alatt teszi meg igen kedvező áron.

– Mivel rengeteget dolgozom, kevés szabadidőm van arra, hogy több hétre eltűnjek, viszont szükségem van arra, hogy időnként kicsit feltöltődjek. Sokan nem is gondolnák, hogy egy kis szervezéssel és akciós jegyekkel mennyi időt és pénzt spórolhatunk meg egy-egy út során. Ilyen volt például az is, amikor még este műsort vezettem, majd másnap egy hajnali géppel elrepültem Milánóba, és ott ittam meg a reggeli kávémat. Ez mindössze tízezer forintomba került.

A műsorvezető már több mint száz városban járt, rengeteg tengerpartot felkeresett, ahogy ideje engedi, elrepül valahová

Zoltán folyamatosan figyeli, mikor lehet olcsó, akciós repülőjegyet venni.

– Az egyik legmerészebb hú­zásom az volt, amikor két nap alatt jártam be a Kanári-szigeteket körülbelül 25 ezer forintból. Csodálatos volt. És a rövid idő sem probléma, így legalább mindenhol marad valami látnivaló, amiért még visszatérhetek – tette hozzá Zoli.