Mihály Tamás keserű panasza: Kóbor utált ki az Omegából

Dúl az omegások vitája a Facebookon, amióta kiderült, Mihály Tamás nem fog részt venni az 55 éves Omega decemberi arénás koncertjén. A gitáros a buli plakátján sincs rajta.
Dúl az omegások vitája a Facebookon, amióta kiderült, Mihály Tamás nem fog részt venni az 55 éves Omega decemberi arénás koncertjén. A gitáros a buli plakátján sincs rajta.

Mihály Tamás már hosszú ideje nem lépett fel az Omegával. A konfliktus akkor robbant ki közte és a zenekar között, amikor a basszusgitáros elzárkózott az Omega templomi fellépéseitől, és nem akart turnézni sem. De sokat ártott a zenekarral való kapcsolatának az is, amikor könyvében meglehetősen barátságtalanul írt az együttes tagjairól. A vita most a Facebookon folytatódik.

Az eddigi viszonylagos nyugalom után a lavinát most az indította el, hogy Kóbor János a Blikkben azt mondta, ő nem zárkózik el a béküléstől. Sokan úgy érezték, Mecky ezzel békejobbot nyújtott, „Misi” azonban vérig sértődött, keserű nyílt levelet írt a Face­book-oldalára.

Az Aréna-koncert sajtótájékoztatójáról is hiányzott „Misi”

„Hiszen ő utált ki a zenekarból, a többiek asszisztálása mellett. Miért pont most üzen? Miért nem hívott, amikor előkészítették az új lemezt, amire küldtem két nótát... most odanyilatkozik egyet a sajtónak, hogy jöhetek, ha akarok, de ne legyenek feltételeim... Elfogadtam volna fél évvel ezelőtt, de most már azt hiszem, késő. Ez így megalázó és elfogadhatatlan. Vendégművésznek elég ciki lenne odamenni” – írta. Megkerestük Mihály Tamást, hogy megkérdezzük, valaha teljesülhet-e az Omega-rajongók vágya: újra együtt zenéljen Kóborékkal?

A sebek mélyek, nehéz elképzelni, hogy kibékül Kóbor és Mihály Tamás

A zenész azt üzente, hogy a témában nem kíván nyilatkozni. Ezután megkerestük Kóbor Jánost, azt akartuk megtudni, igaz-e, hogy kész a békülésre. Mecky világossá tette: minderről most utoljára nyilatkozik, a továbbiakban nem hajlandó részt venni a torzsalkodásban.

– Én nem üzentem. Korábbi riportokból összerakva írták azt a cikket. Nyilvánvaló, hogy ha üzenni szeretnék, azt nem így tenném.

Egyébként az új lemez – Testamentum – jövő évi produkció. Továbbá szeretnék arra utaló konkrétumokat, miszerint Misit én utáltam ki az együttesből. Az pedig, hogy a csapat hogyan áll fel egy ilyen rendezvényen, az kizárólag a csapat dolga. Neki korábban más elképzelései voltak, ő döntött úgy, ahogy döntött.

Kóbor bizonyítékot akar Mihály vádjaira

Az Omega olyan magas színvonalon működik a jelenlegi felállásában, mint akár a 70-es években. Erre büszkék vagyunk, és rengeteg munkánk van benne. A továbbiakban nem akarunk foglalkozni a rágalmakkal – szögezte le az Omega frontembere.

Elefánt is kiszáll?

Az Omega egyik rajongói oldalán van egy fotó, amely az együttes német turnéján készült. A rajongók kétségbeesetten kérdezik: miért nincs a fotón Elefánt? Kóbor János azonban mindenkit megnyugtat, a zenész csak egy-egy távolabbi utazásra nem megy velük. Továbbra is oszlopos tagja a Németországban is nagyon népszerű csapatnak.

Várják a nagy ötöst

„Ma nincs Omega, csak Omeg... Kóbor–Benkő–Debreczeni trió vendégzenészekkel.”
„Még egy-két év, és Kóbor helyett is más fog énekelni?”
„Elefánt és Misi ... hol? Nincs ez így rendjén!”
„Hiányzik az originál felállás”
„Ez az Omega nem Omega!!!!”

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors