Mesemusicalt írt a klímaváltozásról Gergely Robi

Ahogy több száz ezren, Gergely Robi is észrevette: bolygónk egyre több jelzést küld katasztrófák formájában arról, hogy beteg, és szerinte ezt a legkisebbeknek is meg kell érteniük. Ezért mesemusicalt írt és rendezett A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése címmel, ami a klímaváltozásnak a hatásaira világít rá a gyermekek számára is érthető nyelven.

Az előadás egyik főszereplője Ádám, aki rengeteget ül a számítógép előtt, de egyszer elromlik a készüléke, és bejelentkezik rajta a bolygó, amely azt üzeni: beteg. A kisfiú ezért szuperhősök segítségét kéri, de Batman, Spiderman, Superman és Micimackó sem tud neki segíteni, így hát egyedül vág neki a nagy kalandnak.

Az egykori szívtipró most a legkisebbek szívébe szeretne beférkőzni a darabbal © Czerkl Gábor

– Az 50–60 perces előadásnak az a lényege, hogy a gyermekek figyelmét ráirányítsuk a klímaváltozás veszélyeire, és tippeket adunk, hogyan tudnak tenni ellene. A darab főszereplői többek közt fát ültetnek, szemetet szednek, ezzel is erősítve, hogy minden apró cselekedet számít a Földünk megmentésében – mondta Robi.

Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors