Megsiketülnek a Kincsem Park lovai Madonna zenéjétől

Madonnától féltik lovaikat és az ügetőt a Kincsem Park bérlői. A lótulajdonosok szerint a popdíva augusztusi koncertjének gigantikus hangereje tönkreteszi az állatok hallását, a várható tömeg pedig kárt tesz a pályában.
Madonnától féltik lovaikat és az ügetőt a Kincsem Park bérlői. A lótulajdonosok szerint a popdíva augusztusi koncertjének gigantikus hangereje tönkreteszi az állatok hallását, a várható tömeg pedig kárt tesz a pályában.
Nem mindenki örül együtt a poprajongókkal Madonna budapesti fellépésének. A koncert helyszínén, a Kincsem Parkban sokan tiltakoznak a zajos esemény ellen. Szerintük popdíva shw-ja valóságos átok a lósport számára.

– Attól félünk, hogy a lovaink maradandó halláskárosodást szenvednek a hatalmas hangerő miatt, mivel a lovak hallása sokkal érzékenyebb, mint az emberé – mondta aggódva Nagyváry Andrea amatőr hajtó, aki a legtöbb istállót bérli a Kincsem Parkban.
– Élő szerződés köt a Kincsem Parkhoz, havonta félmillió forint pályahasználati díjat és istálló bérletet fizetek, ugyanis harminchat boxot bérelek. Négyszázötven ló él a környező istállókban, ennyi állatot nem tudunk elmenekíteni Madonna elől. Arról nem is beszélve, hogy koncerttel járó átalakítás miatt, szét kell rombolni a jelenlegi pályát, eredménykijelzőt, a várható tömeg pedig tönkreteszi a talajt.
Szerintünk ez egy át nem gondolt döntés volt. Ki fogja a károkat helyre állítani? – aggódott Andrea, aki a többi bérlővel és hajtóval összefogva igyekszik megoldást találni a hirtelen támadt problémára.

– Hangsúlyozom, hogy nem a Madonna koncerttel van bajunk, hiszen én is szeretem a zenéjét. Az elintézés módjával van a probléma, és hogy velünk nem egyeztetett senki. A versenyszezon közepén rendezik a show-t, ami jelentős bevételkiesést jelent számunkra, mivel több verseny is elmarad a koncert miatt – magyarázta Andrea.

A koncertszervezők szerint nincs mitől tartaniuk a lótulajdonosoknak.
– A hangszórókat nem az istállók felé irányítjuk, így nem éri káros hanghatás a lovakat.
Nem lesz nagyobb a zaj, mint egy átlagos napon, ugyanis a terület egy légifolyosó és két forgalmas útkereszteződés mellett helyezkedik el.
A várhatóan több tízezres tömeg sem tesz kárt az ügető területén, mert a nézőtér az ovális nagy pálya középső területén lesz, és a koncert utáni állagfelújítást is vállaljuk – nyilatkozta lapunknak Márkus Éva, a Live Nation koncertszervező cég szóvivője.

Ocskó Zsolt