Megrendítő vallomás: 13 éves korában zaklatták Iszak Esztit

Iszak Eszter pénzbírságot szabna ki azokra, akik verbálisan zaklatjkák az embertársaikat. A műsorvezető szerint már tarthatalan méreteket öltött az internetes zaklatás, aminek korábban ő is áldozatául esett.

– Engem is bántottak, amikor általános iskolából a középbe kerültem. 13 évesen egy országos telefonkampányt vállaltam el, rajta voltam az óriásplakátokon, buszokon, tévében. Ez a nagyvárosban nem lett volna olyan nagy szó, de ahonnan én jöttem, egy 50 ezer fős kistelepülésről, nyilván az volt – vallotta be az AcNews-nak a csinos műsorvezető, akit az osztálytársai kezdtek ki a külseje miatt.

Eszti 16 éves korában már keresett modell volt, mégis csúfolták © Bors-archív

Az iskolában sokszor csúfoltak például Westel-Eszternek. Nem értettem, miért piszkálnak. De nem ez volt az egyetlen, az sem tetszett a gyerekeknek, hogy miért vagyok ilyen vékony, miért ilyen az alkatom, vagy miért hordok rózsaszín hátizsákot. Mindig csúfoltak valakit valamiért, és ez már akkor sem tetszett. Éppen ezért mindig kiálltam azokért, akiket ilyesfajta sérelem ért – magyarázza a modell, aki szíve szerint pénzbírságot szabna ki azokra, akik sértő megjegyzéseket tesznek másokra.

Nem lehet büntetlenül bántalmazni a másikat, sem fizikailag, sem lelkiekben. Nem lehet az, hogy az internetes zaklatásnak ne legyenek következményei, miközben megnyomorítja a lelket. Külföldön, és valószínűleg Magyarországon is volt már példa arra, hogy egy-egy fiatalt az öngyilkosságba kergettek, mert nem bírták a nyomást. Szerintem a zaklatás ezen formáját is szankcionálni kéne, mondjuk pénzbüntetéssel. Az nem normális dolog, hogy bárkire bármit mondhatunk! – vallja Iszak.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors