Magokon él Mádai Vivien, még a bundás kenyeret is csicseriborsóból készíti

Már nemcsak húst, de tojást és tejet sem fogyaszt Mádai Vivien. A TV2 műsorvezetője állítja, a növényi alapú ételektől sokkal több energiája van, mint korábban.

Már nemcsak húst, de tojást és tejet sem fogyaszt Mádai Vivien. A TV2 műsorvezetője állítja, a növényi alapú ételektől sokkal több energiája van, mint korábban.

Légies karcsúságát és fittségét reggelente sokan megcsodálhatják a TV2 Mokka adásaiban. Mádai Vivien tudatosan odafigyel arra, hogy teste egészséges táplálékot kapjon. Már januárban elhagyta a húst, és vegetáriánus lett, most ezt tovább fokozta, és vegán étrendre váltott.

Vivien rendszeresen jógázik. Ez a gyakorlat nem kis erôt igényel © Bors Archív

A vegetáriánus és a vegán étrend között annyi a különbség, hogy míg a vegetáriánus nem eszik húst, addig a vegán semmilyen állati erede­tű italt vagy ételt nem fogyaszt. Tehát nem kerül a tányérjára tejet vagy tojást tartalmazó ennivaló.

Másfél hónapja vágtam bele egy huszonegy napos vegán diétába, egyébként már régóta nem eszem húst, így nem okozott gondot elhagyni a többi állati eredetű ételt – me­sélte a Borsnak a 31 éves édesanya, aki nem gondolta volna, hogy annyira jó hatással lesz szervezetére ez a diéta, hogy nem fejezi be.

A huszonegy nap után azt vettem észre, hogy nem akarok mást enni, mert jól érzem magam a növényi alapanyagokból készült ételekkel. Most már nincs cél. Egyszerűen élvezem, hogy kreatívabb lehetek a konyhában, és újabb dolgokat találhatok ki. A vegán étkezésnek rengeteg pozitív hatása van, például korábban tudok felkelni és könnyebben. Frissebb vagyok és jobban bírom a napot is – tette hozzá Vivi, akinek korábban a bundás kenyér volt a kedvence. De abban tojás van, amit nem eszik.

Egy húsfogyasztó nem is gondolná, hogy az alapélelmiszernek számító tojást vagy tejet milyen jól lehet pótolni alternatív hozzávalókkal.

A bundás kenyér után nagyon vágyódom, de van alternatíva rá sörélesztős csicseriborsó, így hiányomat pótolom ezzel, de a napom javarészét viszont magok, tészták, szószok és vegán sajtok teszik ki.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors