Lajcsit Mexikó sem tudja megfizetni

Több mint ötmillió forintos ajánlatot utasított vissza Galambos Lajcsi, akit egy közeli tragédia ébresztett rá arra, hogy nem minden a pénz. A mulatós zenész a Borsnak elárulta, miért nem tudták megfizetni Dél-Amerikában.
Több mint ötmillió forintos ajánlatot utasított vissza Galambos Lajcsi, akit egy közeli tragédia ébresztett rá arra, hogy nem minden a pénz. A mulatós zenész a Borsnak elárulta, miért nem tudták megfizetni Dél-Amerikában.

Szemtelenül nagy összeget utasított vissza a na­pokban Galambos Lajcsi, akit Mexikóba hívtak dalolni. Egy nyolcvanfős magyar társaság invitálta meg egy kis dáridózásra, ám a trombitás csak legyintett a 3,5 milliós tiszteletdíjra.

– Több mint tízezer dollárt ajánlottak fel, de egy percet sem gondolkodtam, azonnal visszautasítottam a felkérést – mondja a Borsnak Lajcsi, akit több évti­zedes pá­lyafu­tás­sal a háta mö­gött már nem lehet könnyen lekenyerezni.

– Nem a napi be­tevőre kell a pénz. Harminc­öt éve járom a világot, évente negyven-ötvenezer kilométert utazom, s közel száz helyen lépek fel. A koronavírus-járvány alatt harminc fellépé­sem maradt el, de őszintén szólva egyáltalán nem bánom: boldogan mondtam le a milliókról azért, hogy a családommal lehessek. Az elszalasztott lehetőség miatt zenészkollégái túlságosan könnyelműnek tartják Lajcsit.

– Azt mondták, nem vagyok normális, hogy visszautasítottam ezt a 3,5 milliós fellépést. A megrendelőim sem akartak hinni a fülüknek, kérdezték, hogy akkor mennyi a díjam, bármit kifizetnek. Busi­ness­osztályon utaztam volna, ami alsó hangon is 7-800 ezer forint, plusz még két kollégám költségeit is állták volna, a lakhatásról és az ellátásról már nem is beszélve. Ezek körülbelül még kétmilliós kiadást jelentenek, szó se róla, mélyen a zsebükbe nyúltak volna, összesen több mint ötmilliót áldoztak volna ránk, de őszintén mondom, hogy nem tudtak volna annyit adni, hogy én ebben a helyzetben Dél-Amerikába utazzam. Egy közelmúltban történt tragédia ugyanis annyira elrettentett, hogy már nem kockáztatok. Egy barátom Indiában összeszedett valamilyen fertőzést, és 48 évesen meghalt. Nekem már nem ér ennyit a pénz. Az egészségem és a családom egészsége mindennél fontosabb. Már nem is vállalok annyit, mint régen, sőt még a budapesti fellépésszervező irodámat is felmondtam. Szeretnék nyugalomban élni a családommal, és vigyázni rájuk, ameddig csak lehet.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors