L.L. Junior reméli, Csilla megússza a börtönt

Korábban ő maga tette meg a jogi lépéseket kisfia balesete kapcsán, L.L. Junior viszont ma már abban reménykedik, Csilla nem kap a börtönbüntetést. A zenész fia érdekében is a legjobbakat kívánja volt feleségének.
Korábban ő maga tette meg a jogi lépéseket kisfia balesete kapcsán, L.L. Junior viszont ma már abban reménykedik, Csilla nem kap a börtönbüntetést. A zenész fia érdekében is a legjobbakat kívánja volt feleségének.

Bár még a hivatalos értesítést nem kapták meg a felek, a nyomozati szakasz a végéhez közelít, s vádemelés következhet L.L. Junior elgázolt kisfia, Dávidka ügyében. Az édesanyát, Hopp Csillát és barátnőjét gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, ami a zenész jogi képviselője, dr. Mester Csaba szerint napokon belül váddá emelkedhet. Ám az ügyvéd komoly fordulatról számolt be lapunknak.

A zenész a balesetet követően ügyvédjével azt hangoztatta, hogy „elképzelhetetlennek tartja, hogy az ő gondoskodása és felügyelete alatt álló gyerek kirohanjon az útra”, emiatt „megtette a szükséges jogi lépéséket, s bízik az igazságszolgáltatásban”. Azt remélte tehát, hogy az édesanyát felelősségre vonják, ami akár börtönbüntetést is je­lenthet ebben az esetben. Mára viszont Junior megenyhült, ami nagyrészt imádott kisfiának, Lacikának köszönhető.

A zenész kisfia temetése óta nem háborúzik volt feleségével © tv2

– Csilla és Junior között elsőszülött kisfiuk, Lacika érdekében megállapodás született, ami jó ideje működik is. Mindkét fél meglátása az, hogy kisfiuk mentális egészsége érdekében nyugalomra van szükség, s ehhez természetesen az édesanya jelenléte elengedhetetlen – mondta a Borsnak L.L. Junior ügyvédje. – Ezért ügyfelem, Junior is azt reméli, hogy az igazságszolgáltatás keretein belül a lehető legenyhébb ítélet születik, s nagyon bízunk ben­ne, hogy Csillának nem kell börtönbe mennie.

Dr. Mester Csabát ezután arról faggattunk, mi lehet a legvalószínűbb és a legenyhébb büntetés, amit kiróhatnak az édesanyára.

A legenyhébb ítélet pénzbüntetés lehet Hopp Csilla számára © Fókusz

– Azt gondolom, lehetséges az úgynevezett kétszeres leszállás, ami már nagyon komoly enyhítést eredményez, s az már a feltételes szabadságvesztést sem hordozza magában. Ez esetben az ítélet pénzbüntetés, ami a tragikus ügy legenyhébb kimenetele lehet. Mi ebben reménykedünk ügyfelemmel – tette hozzá dr. Mester, aki szerint tehát Hopp Csilla jó eséllyel megúszhatja a börtönt, s néhány százezer forint megfizetése után továbbra is Juniorral közösen nevelheti imádott kisfiát, Lacikát.

Dávidka balesete az egész országot megrázta © MTI

Az ügyvédtől megtudtuk azt is, hogy az édesanyával együtt meggyanúsított barátnőre is ugyanaz az ítélet várhat, mint Csillára, azaz legjobb esetben pénzbírsággal sújtják.

Augusztusban lesz egy éve, hogy L.L. Junior kisfia, a három­éves Dávidka életét veszítette, s halálra gázolta egy autó Zuglóban. Ma is kérdéses, hogy fogták vagy nem fogták a kisfiú kezét a zebránál, a tragédián azonban már nem változtat, ami nem csak a szülőket sokkolta. Az ország szinte egy emberként osztozott a zenész és volt párja, Hopp Csilla fájdalmán, akik szenvedésükben először egymásnak estek, majd a hónapokon át tartó sárdobálásnak végül Dávidka temetése vetett véget, ahol a szülők már egymás kezét fogva támogatták egymást, azóta pedig mindketten emberfeletti erővel küzdenek, hogy elsőszülött kisfiuk, Lacika lelke ne sérüljön. Junior pedig emellett születendő kislánya miatt is igyekszik erősnek maradni, annak ellenére, hogy Dávidka hiánya sosem múlik el benne.