Celeb

Kutak mélyén keresik VV Fanni holttestét

uv

Létrehozva: 2018.01.17.

Német halottkereső kutyát béreltek, és azzal keresik az egykori villalakó tetemét, akit a család ügyvédje szerint elhagyott kútba dobhattak.

Forrás: MTI, Végh István

Hosszú hetek óta folyik a nyomozás a 2017. november 20-án tragikus körülmények között eltűnt, 24 éves Novozánszki Fanni ügyében. A rendőrség gyilkosság gyanújával egy embert tart előzetes letartóztatásban. Más információt a nyomozás érdekére hivatkozva nem oszt meg a nyilvánossággal. Hivatalos válaszaiban mindannyiszor azt közli, hogy VV Fannit továbbra is eltűntként keresik. A lány szülei már csak azt szeretnék, ha imádott gyermekük testét végső nyugalomra helyezhetnék.

Ahogy arról a Bors korábban beszámolt, az RTL Klub képernyőjéről megismert lány megölésével az egykori dunaújvárosi ön­kormányzati jelöltet, B. Lászlót gyanúsítják. A férfi ügyvédje, dr. Brodmann Péter lapunknak korábban elmondta, hogy unokaöccse együttműködik a rendőrséggel, bevallotta, hogy valóban ő vitte ki a lányt a Marina-parti lakóházból, de tagadja a gyilkosságot. Így a 24 éves egykori villalakó holttestének hollétét még mindig homály fedi. A rendőrség kiemelt ügyként kezeli Fanni esetét. Ezt bizonyítja az is, amit most a Bors meg­tudott. 

A hatóság Né­metországból bérelt halottkereső kutyát. Ezek az ebek ugyanis speciálisan kiképzett farkaskutyák, és kiszagolják a tetemet. Itthon viszont nem volt ilyen idomítású rendőrkutya. A Borsnak dr. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje számolt be arról, hogy a vízben már nemigen keresik a 24 éves lány holttestét. 

– Bizonyos tavak fölé még lehet küldenek drónt, de nem hiszem, hogy a búvárcsapatokkal már nagy keresés lenne. Attól tartok ugyanis, hogy a gyilkosa egy elhagyatott kútba dobta Fanni testét, és ha így van, akkor esélytelen, hogy az onnan valaha is előkerül. Ha egy kietlen területen, egy ipari vagy akár magánhasználatú kútba dobta, a test alulra szorult, a víz elfedi a szagot, és a halottkereső kutya sem tudja kiszagolni a tetemet – mondta az ügyvéd, aki szerint a kút a legesélyesebb variáció, de barlang vagy üreg is szóba jöhet még. Hogy a gyanúsított elásta volna Fanni holttestét, az egy­re valószínűtlenebb, ugyanis a rendőrség első teendői között volt, hogy az erdészeteket, vadásztársaságokat – amik, mint a tenyerüket, úgy ismerik a területeiket – kikérdezzék friss ásásnyomról, amit ennyi idő alatt már megtaláltak volna. 

Mint köztudott, gyilkosa ko­rábban fél évig egy párt al­kotott Fannival, aki szakított vele. A család ügyvédje elmondta a Tényekben: a hírekkel ellentétben a férfi nem a szakítás miatt, hanem nyereségvágyból követte el a gyilkosságot. Fanni jól keresett a prostitúcióval, lehetett félretett pénze. A férfi autót bé­relt, és felkereste Fannit a la­ká­sán. Kamerafelvételek bizonyítják, ahogy luxuslakóparki lakásából a mélygarázsba cipeli, majd az autóval több mint négy napon át, a kocsi GPS-jelei szerint Budapest–Dunaújváros– Veszprém között furikázott, hogy elrejtse a holttestet. A bérelt autóban vérnyomokat találtak, ami Fanni meggyilkolását bizonyítja, így a rendőrség november 27-től már csak a holttestet keresi.

Gyakran kapunk külföldi segítséget

A rendőrségen egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy nehezebb ügy megoldására külföldi szervektől kérnek segítséget, például keresőkutyát a hazai zsaruk. Jól kiépült és gyakran használt segítőhálózat ez: a világban pontosan tisztában vannak vele, hol, melyik országban található a feladatra legalkalmasabb eb. Magyarországon a legtöbb kutyát élő emberek keresésére képezik ki, ebben is a legjobbak. Egy holttest megtalálásához azonban egészen másfajta képességekre van szükség.

– Fontos különbség, hogy az adott állatot élő ember vagy halott kiszagolására képzik ki, eltérő a kiképzési folyamat is. Az oktatás a szagok felismerésével kezdődik – mondta Juhász József aranykoszorús mesterkiképző, hozzátéve: egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Novozánszki Fanni megtalálásához egy német ebet hozattak. A rendőrség köreiben ugyanis ismert lehet, hogy a világ mely országában van a hullakeresésben kifejezetten kiemelkedő eredményeket elérő rendőrkutya.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144384_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713540014
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144818_auto_resized.jpg
vg.hu

Pécsen 60 milliárdos beruházásba kezd a British American Tobacco

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131917_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Fantasztikus fizetésért toboroz dolgozókat a Lidl – ha kell, szállást is biztosítanak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141618_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713540014
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17124005_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713540014
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713540014
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora