Koraszülött kislányát nem merte szeretni - Erdei Zsolt félt a kötődéstől

Megrendítő őszinteséggel mesélt a profi ökölvívó-világbajnok a két koraszülött gyermekéről, és azokról a hetekről, amikor azt hitte, nem kerülhet közel érzelmileg a picikhez, mert akkor nem tudná feldolgozni, hogy elveszíti őket.

Megrendítő őszinteséggel mesélt a profi ökölvívó-világbajnok a két koraszülött gyermekéről, és azokról a hetekről, amikor azt hitte, nem kerülhet közel érzelmileg a picikhez, mert akkor nem tudná feldolgozni, hogy elveszíti őket.

Ma, szombat este rendezik meg Budapesten a Generali Night Run elnevezésű futóversenyt, melynek védnöke Erdei Zsolt, Madár lesz. Az idén hetedik alkalommal megrendezett eseményen a nevezők a koraszülött gyerekek támogatására adakozhatnak, így került a sportoló is képbe. Ha valaki, ő pontosan tudja, milyen nehéz élethelyzetbe kerülnek azok a pici babák és szüleik, akiknek nem adatik meg egy problémamentes, kilenc hónapos várandósság.

Egy kép a múltból. Itt még nem volt meg a sportoló harmadik gyermeke, Vilmos © Máté Krisztián/Lokál

Erdei Zsolt második házasságából két gyermek született, mindkettő koraszülöttként. A kislánya, Gréti 2014-ben, a 27. héten látta meg a napvilágot, a súlya 920 gramm volt. A sportolót sokkolta a pici baba látványa, és védekezésképpen úgy döntött, hogy megpróbál érzelmileg nem közel kerülni a kicsihez, hogy ha elvesztik, akkor ne okozzon még nagyobb fájdalmat, mint amit eleve érzett az aggodalomtól. Zsolt fia, Vilmos, a 29. hétre született, 1480 grammal, így valamivel megnyugtatóbb volt a helyzet. A sportoló ezért is állt Erdei a kezdeményezés mellé, a futókat arra buzdítja, hogy adakozzanak a The Human Safety Net az Újszülöttekért Program számára.

Mi a feleségemmel, Rékával ha mondhatom ezt, túl vagyunk a nehezén, de valójában sosem leszünk teljesen túl az egészen – mondja a Borsnak, Erdei Zsolt.

Ez is érdekelheti!

Erdei: a kakiszilva csodálatos ízű

Erdei Zsolt: Eljátszottam a gondolattal, hogy visszatérek

Erdei Zsolt csak tíznaponta megy ki a lakásból

– Megtettük, amit szülőként megtehettünk – ami sajnos nagyon kevés – és közben bíztunk az orvosokban, ápolókban. Mást lehetőség nem is volt. Ezt tudom mondani azoknak is, akiknek koraszülött babájuk érkezik. Bízzanak az egészségügyi személyzetben, álljanak az inkubátor mellett, beszéljenek a kicsihez és érintsék meg őt. És imádkozzanak.