Kollégái aggódnak Harkányi Endréért

Miután Harkányi Endre Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész felmondott a Vígszínházban, elszabadult a pokol.
Miután Harkányi Endre Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész felmondott a Vígszínházban, elszabadult a pokol.

A 81 éves színész vasárnap, Molière Képzelt beteg című darabjában lépett fel először az­óta, hogy el­mondta, milyen méltatlanul bántak vele. Mint pénteken a Bors megírta: csökkentették a fizetését, ezért felmondott.

– Ez nem anyagi, ha­nem morális kérdés, nekem a Vígszínház a második otthonom volt. Itt most már királynővé avanzsált az igazgató asszony, ő a század asszonya, a nemzet asszonya, és december 5-én ő lesz a Mikulás is. Nekem a Vígszínház a szívem csücske volt, most majd szoktatom a szívemet a csendhez... – mondta Harkányi.

A Bors úgy tudja, hogy kollégái – mondhatni – sztoikus nyugalommal fogadták az idős művészt vasárnap, amikor először állt színpadra nagy sajtóvisszhangot kiváltó nyilatkozata után. Volt, aki közömbösséget mutatott iránta, volt, aki aggódott érte, a Vígszínház igazgatósága pedig újra csak a következő közleményt juttatta el a Borshoz:

„A Vígszínház tisztelt idős művészének, Harkányi Endrének nyilatkozatát nem kívánja kommentálni, sem a sajtóban arról vitát folytatni.”

Kerestük Harkányi Endre színművészt, aki interjút adott a Borsnak, ám egyik pillanatról a másikra meggondolta magát és visszavonta a nyilatkozatát. Nem tudni, rá­szólt-e valaki vagy saját maga parancsolt megálljt magának.

De mit gondol az esetről egyik kolléganője, Szalay Kriszta, szerinte miért tarthatják „nehéz” embernek Eszenyi Enikőt? A színésznő 1995-ben jött el a Vígszínházból.

© Fotó: MTI

– Akkor még nem Enikő vezette a teátrumot, a pályájáért, a karrierjéért hajtott, nekem meg a család fontosabb volt. Azért jöttem el, mert nem a világom a beosztotti élet, a gyárszerű színház. Mi, hárman, az elhunyt Papp Verával nagyon jóban voltunk. Sok mindent hallok, és nagyon sajnálom a most történteket is. A teátrumhoz egyébként nem fűz semmilyen érzelem azóta, hogy Tóni, a férjem majdnem meghalt ott, mert felelőtlenül gazdálkodtak az emberi élettel. (Cserna Antal színművész A padlás egyik előadásán több méter magasról esett le – a szerk.)

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors