Kóbor János: Nem emlékszem, mikor voltam orvosnál

Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel  és arénás nagykoncerttel is készül az Omega 55 éves jubileumára. Az azonban csak most derült ki, hogy a 100 Folk Celsiusz-szal társultak a turnézó Kóborék. Az énekes nem fél a country–Omega fogadtatásától.
Volt egyszer egy Vadkelet címmel új lemezzel  és arénás nagykoncerttel is készül az Omega 55 éves jubileumára. Az azonban csak most derült ki, hogy a 100 Folk Celsiusz-szal társultak a turnézó Kóborék. Az énekes nem fél a country–Omega fogadtatásától.

Mély szakadék tátong a két együttes stílusa között, mégis vállalták a közös koncertet. Nem tartanak az omegások haragjától?

Egyáltalán nem. A lemez és a koncert hangban, látványban és hangulatában is abszolút Omega.

Miért éppen a 100 Folkot választották?

Teljesen véletlenül, egy baráti beszélgetés során jött az ötlet, amikor a lemez és a nagykoncert címéről beszéltünk, és a plakátot néztük, hogy az igazi vadkeleti count­ry­együttes a 100 Folk Celsius születésnapi köszöntőként eljátszana vadnyugatiasan néhány Omega-számot. Kifejezetten olyanokat, amelyek a mi mostani koncert­repertoárunkban nincsenek és a stílusuk könnyedebb. Szerintem nagyon jól fog hangzani az ő előadásukban az 1958-as boogie-woogie klubban, vagy a Régi csibészek, melynek a hangzása kifejezetten countrys.

Kóbor a Balaton szerelmese, minden nyarat ott tölt

Mivel turné is lesz, sokan megismerhetik az új Omega-lemezt.

Télen kelünk útra, ott leszünk a legtöbb hazai sportcsarnokban, de külföldre is elmegyünk. A lemez Németországban jelenik meg, de limitált példányszámban Magyarországon is kapható lesz. Vannak rajta új, átdolgozott és régebbi dalok.

Az Omega-tagok is a beatnemzedék nyugdíjasai, de a mi szemünkben örökké fiatalok, még ha tudjuk, önöket is elérik a nyavalyák. Hogy bírják a strapát?

Nagy szerencsém van, mert nem is emlékszem, mikor voltam orvosnál. A laboreredményeim se változnak évtizedek óta, kell ennél nagyobb öröm? De nem csak én bírom jól a strapát, szegény Benkő Laci is derekasan helytáll, pedig nagyon kemény kezeléseken kénytelen túlesni a betegsége miatt.

Ugye, ötvenöt éve nem hitték volna, hogy egy fél évszázad múlva ennyi dolguk lesz?

Akkor abban sem voltunk biztosak, hogy a következő évben még leszünk, de nagyon örülök, hogy így alakult.

Mennyi ideje marad a családra?

Nyáron sok időt töltöttünk együtt, a legtöbbet a Balatonon. Sokat vitorláztunk az idén is.

Léna még mindig lelkesen jár az iskolába?

Igen, de már nem az a legnagyobb problémája, hogy szombat és vasárnap miért nincs tanítás. Amerikai iskolába jár, hogy az angolt anyanyelvi szinten tanulja meg. Az iskola után is nagyon elfoglalt, zongorázni tanul, úszni jár, táncol.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors