Klárika kordában tartja Gyuri cukrát

A hetvenötödik életévét taposó Korda György öt hónapnyi hallgatás után ismerte el, hogy kikezdte egészségét a nagy hajtás. Nemcsak az orvosok, hanem hű párja, Klárika is állandó ellenőrzés alatt tartja.
A hetvenötödik életévét taposó Korda György öt hónapnyi hallgatás után ismerte el, hogy kikezdte egészségét a nagy hajtás. Nemcsak az orvosok, hanem hű párja, Klárika is állandó ellenőrzés alatt tartja.

Öt évtizedes pályafutása alatt nem sok ideje volt pihenni Korda Györgynek. ­Kon­cer­tek tízezreit adta, járta az országot, körbeutazta a világot. A sokak számára irigylésre ­mél­tó életmódnak azonban megvannak a hátulütői: a kevés pihenés, a sok stressz és a nagy hajtás rendkívüli megterhelésnek teszi ki a szervezetet.

Gyuri bácsinak – aki január 4-én töltötte be a 74. életévét – eddig szerencséje volt, mert ­egyetlen­egy­szer volt komolyabban beteg, tavaly augusztusban. Akkor – mint arról a Bors elsőként beszámolt – rohammentővel vitték kórházba súlyos epehólyag-gyulladás miatt.

Az énekes három napig feküdt eszméletlenül az intenzív osztályon. Azóta rendszeresen jár szűrővizsgálatra, így derült ki a tél elején, hogy a vércukorszintje ingadozni kezdett, jellemzően magas értékeket mutatott.

A vizsgálatok után végül az orvosok döntöttek: ezentúl inzulint kap, emellett diétáznia is kell.

– Az orvosok szerint egyértelműen a nagy megterhelés az oka annak, hogy Gyuri cukra kilengett – meséli Balázs Klári. – Nem lehet büntetlenül végighajtani egy életet. Egy rutinvizsgálaton szúrták ki, hogy magasak az értékek. Az elején irtózott a tűtől, de már magának is be tudja adni, ha kell.

Az énekes ma már nem is érzi komoly tehernek az életmódváltást.

– Reggel és este én szúrom be magamnak, nem olyan rossz. Olyan, mint egy szúnyogcsípés, meg lehet szokni. Emellett diétázom, amit ­szin­tén könnyű betartani, Klárika ugyanis semmiféle cukrot nem enged be a lakásba. Rendszeresen sportolok is, súlyzózom, vigyázok az alakomra. Annyi a súlyom, mint 25 éves koromban volt – mesélt az eddig eltitkolt betegségéről lapunknak Gyuri bácsi, akivel a Játékszínben, Vámos Miklós estjén találkoztunk.

Klárika nagy gonddal ápolja a férjét, lesi minden kívánságát.

– Én főzök, átálltunk a szénhidrátcsökkentett ételekre – magyarázta az énekesnő. – Igyekszem olyan ételekkel kedveskedni neki, hogy ne vegye észre, tulajdonképpen diétázik.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors