Kiírták Vitray Tamást az operából

Meghiúsult Vitray Tamás fellépése Händel: Agrippina című operájában. A kommentátor rejtélyes karakteréről keveset lehetett tudni, majd sokáig úgy volt, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a bemutató. Pár napja azonban kiderült, hogy az előadás közönség elé kerül az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. A szereposztásban azonban már nem találjuk a 87 éves Vitray nevét. Ennek okát dr. Herczeg Tamástól, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójától tudakoltuk.

dr. Herczeg Tamás © Szegedi Szabadtéri Játékok

– Forradalmi ötletet találtunk ki arra, hogy miként lehetne egy tévés legendát szerepeltetni az operában. Sajnos a pandémia keresztülhúzta a számításainkat, sokáig bizonytalan volt az előadás sorsa, és közben nem tudtunk elég időt szánni a történet átalakítására. Végül úgy döntöttünk, kikerül a narrátor szerepe a történetből. Vitray Tamásban kiváló embert ismertem meg, remélem, lesz alkalmunk együtt dolgozni – mondta el Herczeg.

Vitray Tamás csalódottan vette tudomásul a döntést.

Vitray Tamás nagyot csalódott, amikor kiderült, mégsem szerepel a darabban © Bánkúti Sándor

– Szomorúan kell mondanom, hogy igaz a hír. Nagyon vártam ezt a felkérést, szívesen kipróbáltam volna magam eb­ben a szerepben. Fontos karakter lett volna, ugyanis a narrátor hozta volna közelebb a történetet a né­zőkhöz. Tizennégy napig próbáltam volna, már készültem rá, hogy hetekre leköltözöm Szegedre – mesélte Vitray, aki új otthonának rendezgetésével tölti a nyarat.

– Kisebb lakásba költöztem a válásom után, és legalább hatvanévnyi anyag halmozódott fel, amit most igyekszem rendszerezni. Gondolkodtam rajta, hogy könyvet írok, de még nem született meg a döntés. Most az első dolgom, hogy rendbe rakjam a dolgaimat és ami nem kell, attól megszabaduljak – fűzte hozzá.