Celeb

Kiakadtak a horgászok az Oszter-villa épülő magántavára

kbv

Létrehozva: 2017.08.05.

<p>A színész kivágatta az erdőt, elvezette a patakot, ami egy halastavat táplál. Az ok: hogy a kertje végében két hatalmas tó állhasson.</p>

Hogy Oszter Sándor diósjenői birtoka és villája igazán mesésen gyönyörű, az eddig sem volt kétséges, ám most a főúri luxust biztosító épületegyüttes egy újabb színfolttal bővülhet. Az ellene is folyó büntetőeljárás kellős közepén ugyanis a színész munkásokat rendelt, hogy tavakat ássanak ki neki. A földmunkákkal csak egy gond van: a patak, ami majd feltölti az impozáns méretű medreket, a helyi horgászok szerint egy halastótól veszi el a vizet. A Börzsöny egyik ékkövének számító, már létező természetes Je­nő-tóban jelenleg 6-700 millió forint értékű a halállomány. A helyi horgászegyesületnél sokkot kaptak, amikor egy hónapja tudomást szereztek az építkezésről. A hírt először az atlatszo.hu szellőztette meg, kollégánk pedig a helyszínen is meggyőződhetett róla, talán nem alaptalan az aggodalom. Meglehetősen furcsa körülmények között készülnek a látványosságok.

Az egykor csodálatosan sűrű, vén erdőrész helyén két kopár hasadék tátong, benne a csupasz tómedrekkel láthatóvá téve így az eddig a fák között megbújó Oszter-birtokot is. Hamarosan, ha feltöltőd­nek a medrek, gyakorlatilag a hátsó teraszról fejest lehet majd ugrani a gigantikus felső tóba.

– 2000-ben az önkormányzat patakból árokká minősítette azt az érintett szakaszt, ahol most a földmunkák folynak. Erről azonban semmit sem tudtunk, amíg egy hónappal ezelőtt el nem kezdődtek az építkezések – kezdte Botlik István, a helyi horgászegyesület elnöke.

– Patakként a területet nem lehetett volna eladni, hiszen minden édesvíz állami tulajdon. Az átminősítést követően Oszter Sándor beadta a kérelmét a telek megvásárlására, amit a patak keresztülszel. Később pedig bérbe adta a területet egy alapítványnak. A hivatalos dokumentumok szerint azonban most mégsem az alapítvány, hanem Oszter építkezik ott – folytatta az elnök, aki elmesélte, korábban sudár fűzfák álltak itt, a helyiek gombászni jártak fel az Oszter-birtok melletti patakpartra. Az erdő egyébként, ami most semmissé lett, védett területnek számít. Ez egyelőre azonban a helyieken kívül mégsem zavar egyetlen hatóságot sem. Az építkezéshez Oszterék minden engedélyt megkaptak.

– Később pályáztak uniós forrásokra is, a cél a vizes élőhelyek megóvása lett volna. Ez számunkra érthetetlen, hiszen korábban itt nem volt vizes élőhely, nem volt mit megóvni, s azzal pályázni. A patakon pár tíz méterrel feljebb valóban van két kis tó, de azok megóvásáról vagy állagjavításáról nem szól semmi – magyarázta Botlik, aki azt is elárulta, dokumentumokból tudja, Oszter 140 ezer forintot fizetett annak idején az önkormányzatnak a területért, amelyen most a tavak mélyülnek. Furcsaság az elnök szerint az építkezés kezdete is, tarvágást ugyanis csak augusztus és március között lehetne végezni, ehelyett Oszter munkásai június közepén vágták ki a fákat a tavak helyén. Botlik elmondta azt is, a birtokában lévő építési tervek alapján négy tó épülne, de szemmel láthatóan végül csak két medret ástak, vagyis a már elfogadott építési engedélyektől is eltértek.

Az építkezés egyébként becslések szerint minimum ötvenmillió forintba kerülhet, Oszter Sándor cégének bevétele, amivel az előadóművészeti tevékenységéért állít ki számlákat, veszteséges, 1-2 millió forintos bevétel mellett is.

A Bors természetesen kereste Oszter Sándort is, ő azonban nem vette fel a telefont. Lánya, Alexandra pedig nem kíván hozzászólni a szülők építkezési ügyei­hez.

Medencék, vízpartok

Nem Oszter Sándor az egyetlen hazai híresség, aki a szabályoktól eltérően épít vagy gondolkodik. Schobert Norbiról szomszédja állította tavaly tavasszal, hogy a telkére ereszti a medencéje vizét.

Ahogy más tavak, úgy a Velencei-tó partját sem lehet kisajátítani, Korda György és Balázs Klári villájához azonban mégis saját partszakasz tartozott, míg el nem adták. A telket, amire a ház épült, az önkormányzat adta el, egy hiba folytán a part menti szakasszal együtt, így Kordáék végeredményben legálisan használták a szakaszt.

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a budai hegyekben építtetett villát úgy, hogy az nagyobb lett, mint amit a ke­rület beépíthetőségi szabályai en­ged­tek volna.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713540618
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134554_auto_resized.jpg
vg.hu

Ő Bíró Ada, a köztévé új mesterséges intelligencia műsorvezetője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142266_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144818_auto_resized.jpg
vg.hu

Pécsen 60 milliárdos beruházásba kezd a British American Tobacco

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713540618
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144504_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ilyen a mesés Szalajka-völgy egy amerikai youtuber szemével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713540618
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713540618
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora