Celeb

Kasza Tibor: Hagyd, hogy mulattassalak!

A. T.

Létrehozva: 2015.02.08.

Nem törődik a kritikákkal, büszke magára, az eredményeire. Több fronton is megmutatja a tehetségét, amit nem érti, miért vitatnak kritikusai. Interjú.

Show-műsora ezentúl a TV2 képernyőjén fut tovább. Úgy tűnik, beérett a munkája gyümölcse.

Igen, és az szinte példátlan – ezért külön is büszke vagyok –, hogy egy kisebb csatorna után jelentkezhetek a TV2-n. Az elmúlt harmincvalahány részt is nagyon lelkiismeretesen csináltam, most mégis nagyobb a súlya, hogy több millió ember láthatja a munkámat. Voltak folyosói pletykák ez irányban, és a nézettséget magad is látod, nem vagy hülye, tudod, hogy hozod a várt formát, de ebben csak reménykedni lehetett.

Kasza-show és Frizbi. Hajdú Péter és Ön között ezennel megindult a harc?

Az icipici hasonlósági formátumot is vissza kell, hogy utasítsam. Peti mélyebb, inkább drámára hajazó riportokat csinál, nálam pedig a felhőtlen szórakozás a cél. Leülsz egy órára, és egy feladatod van: röhögni, nem gondolkodni. Hagyd, hogy szórakoztassalak! Ez a mottóm. Szerintem a két műsor teljesen megfér egymás mellett.

Zenész, műsorvezető, producer, fotós... Egy ember érthet ennyi mindenhez?

Sokan mondják, hogy aki ennyi mindennel foglalkozik, döntse már el, mit is akar valójában. Nos, nem tudom eldöneni. Én így érzem jól magam, színes az életem. Ha valakiben benne van az alkotni vágyás, azt ki kell élni. Nem tudnék boldog lenni, ha csak egy dologgal foglalkoznék. Sőt! Az is lehet, hogy még két-három szakmát kitanulok. Jó lenne például állatokkal foglalkozni, ez azonban időigényes és erre most nincs szabad kapacitásom. Most elsősorban zenész-műsorvezetőnek tartom magam, a fotózást sajnos most hobbivá kellett süllyesztenem.

Gyönyörű és híres nők, mint Sarka Kata, Hien álltak az optikája elé...

Ez bizalmi munka bizalmi viszonnyal, ami alapvetően a női szépségről szól, és ezt ők nagyon érezték. Azt a megfoghatatlant kell megtalálni bennük, amitől egy férfi beléjük szerethet. A tájfotózás soha nem vonzott, de az igen, hogy egy szép nőből hogyan lehet még szebbet csinálni. Most is készülök egy különleges fotósorozatra egy nagy külföldi sztárral. Erről nem is beszélhetek még, csak annyit, hogy ő keresett meg és kért fel a munkára.

Akkor beszéljünk másról. Beképzelt, tehetségtelen, beszédhibás alak... Az ön toplistás kritikái.

Bárcsak ez a három lenne! (Nevet) Nem gondolom, hogy beképzelt vagyok. Aki ismer, tudja, hogy ez nem így van. Sok esetben ez egy póz, egy játék, amivel az ember humorizál és próbálja a sebezhetőségét elfedni. Otthon nem ezt tolom, de a munkában az én élvezhetőségemhez ez hozzátartozik. Aki nem ezt látja, az valószínűleg színtiszta beképzelt majomnak tart. A tehetségtelenség jelzőn meg csak mosolyogni tudok. Producerként van egy objektív rálátásom, hogy énekesként mit tudok, és nem azt mondom, hogy én vagyok a világ legjobb énekese, de a magyar szakma feltétel nélkül elismer, jó előadónak tartanak, és nem önámításban szenvedek. A beszédhibáról pedig annyit, nálam ez adottság. Az alsó állkapcsom erősebb, nem záródik tökéletesen a fogsorom, és emiatt sajátos az s betűm. Anno szét akarták fűrészelni az állkapcsomat. Nem vállaltam a műtétet. Elfogadom magam a tökéletlenségemmel együtt.

Megviselik a bírálatok?

Eléggé lelkis vagyok. Nem fogok hazudni, felveszem a bántásokat, viszont már inkább inspirálnak. A show indulásakor rengeteg támadás ért, aztán a hangok szépen elcsendesedtek. Nehéz műfajt választottam, bele kellett tanulni. A céltalan bántást próbálom figyelmen kívül hagyni, de volt már rossz napom.

Jól látom, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet a megjelenésére?

Hát hogyne! Kamera előtt állok és megpróbálom a legjobb formámat hozni, amivel én is elégedett vagyok és annál bátrabb, minél kevésbé kell behúzni a hasamat. Tavaly ősz óta tíz kilótól szabadultam meg. A párom szerencsés alkat, bármit megehet, én pedig attól is hízom, ha nézem őt. Igyekszem okosan táplálkozni, sportolni. Az a baj, hogy a thai és a magyar konyhát is szeretjük, és egyik sem kalóriaszegény.

Nehéz önnel együtt élni?

Ha Andi itt lenne, rávágná, hogy nem. Nyilván vannak nehézségei, mivel erős jellem vagyok, ő viszont nagyon okosan csinálja. Tudja, mikor kell rám szólni és azt is, ha nyűgös vagyok, akkor békén hagy. Nem vagyok őrülten házias, szerencsémre ő igen. Csak azért nem úszik a háztartásunk, mert a párom kézben tartja, egyébként a lábamról leesett zoknit akkor is ott találnám, amikor eladom a házat. Kupis vagyok.

Lelkesen beszél barátnőjéről. Talán Kasza Tibor megállapodik végre?

Jól érzem magam így, nincs igazán rajtam a házasodhatnék vágya. Biztos eljön a pillanat, amikor fontossá válik. A párom huszonegy éves, így nincs rajta a frusztráció, hogy vénlány lesz. Családcentrikus vagyok, a sze- relemben igen, a házasságban kevésbé hiszek, ugyanakkor nincs már sok hátra a szabad életemből. Szeretnék majd gyerekeket, ha azt mondanám, legyen, Andi már most rohanna a szülőszobára. Harmonikus családra vágyom, ahol a gyerekek nem azt látják, apa ideges, mert rossz lett az aktuális nézettség. Kimondom, még ha sokan önzőnek is gondolnak majd: a siker kapujában még nincs itt az ideje a gyerekvállalásnak. Önuralmat kell gyakorolnom. Színromantikából sok gyerek születik, aztán csonka családban nevelkednek.

Évente egy hónapot tölt Thaiföldön. Árulja el, mennyire drága mulatság egy ilyen szabadság?

Talán nyolc-tíz éve jártam először Thaiföldön. Nekem az a kikapcsolódás szigete. El tudom képzelni, hogy a jövőben talán ott lesz a második otthonom. Nyilván akinek megélhetési problémái vannak, ez megfizethetetlen. Az a mennyiségű munka, amit elvégzek, szerencsére elég ahhoz, hogy ez ne legyen megterhelő számomra. A háznak, amelyben laktunk a bérleti díja hétezer forint volt egy éjszakára.

A Crystal együttessel lett ismert. Lelkileg mennyire sínylette meg, amikor az énekesnő, Lajtai Kati távozása miatt megszűnt a zenekar?

Nagyon. Nekem volt hármunk közül a legfontosabb a színpad. Megijedtem, hogy elveszítem a színpadot, és mindennek vége. Nem tudtam, szólistaként lehet- e ugyanarra a hőfokra visszatalálni. Aztán újrakezdtem és azt mondhatom, sikerült. Brutális telt házzal mennek a koncertjeim, és ez nem önmarketing.

Utál moziba járni

Szerencsés helyzetben van, mert párja szerkesztőként vele dolgozik showműsorában, így ott is sok időt tölthetnek együtt.

– Tisztában van a rendszertelen életvitelemmel, hisz együtt éljük át minden buktatóját a munkánkban. Ha viszont tehetjük, szívesen főzőcskézünk vagy elmegyünk vacsorázni, sétálni. Andi szülei a Mátrában laknak, ott is jó kikapcsolódni. Egy dolgot nem szeretek: moziba járni. Állandóan rugdossák a székemet. A hazai mozikultúra a zajongásról, és nem a filmnézésről szól.

1970-es évek

1978.02.23-án születik Szegeden. Második gyerekként érkezik szülei életébe.

1980-as évek

Szegeden a II. Számú Általános Iskolában kezdi meg tanulmányait. Szereplési vágya korán megmutatkozik, szívesen énekelget, de egyelőre csak a maga szórakoztatására.

1990-as évek

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatos osztályának tanulója lesz. Elkötelezi magát a zene mellett. Beiratkozik a Toldy Mária Musicalstúdióba, majd a Kőbányai Zenei Stúdióba. Testvérével, Gáborral és Lajtai Katival megalapítja a Crystal nevű együttest.

2000-es évek

Hatalmas sikereket él meg a Crystalnak köszönhetően. A Két utazó és a Fújja el a szél című slágerüket egy ország dúdolja. Artisjus-díjjal tüntetik ki a formációt, mégis szétválnak útjaik. Fél évre Kínába költözik, divatfotósként dolgozik. Hazatérése után szólókarrierbe kezd. Elindul a nevével fémjelzett szórakoztató showműsor.

Napjainkban

Nem szívesen tölti az idejét pihenéssel, a munkára fordítja minden energiáját. Gőzerővel készül a TV2-n is hamarosan debütáló show-jával, melynek dolgozói csapatában ott van kedvese, Andi is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158694_auto_resized.jpg
origo.hu

Igazi titkát csak felülről árulja el ez az apró szicíliai falu

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714072526
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163039_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163262_auto_resized.png
metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714072526
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja