Helikopterleszállót épít a birtokán Lajcsi

A munkagépek már lázasan dolgoznak, heteken belül elkészül Boldogasszonypuszta első és feltehetőleg sokáig egyetlen leszállópályája.
A munkagépek már lázasan dolgoznak, heteken belül elkészül Boldogasszonypuszta első és feltehetőleg sokáig egyetlen leszállópályája.

Furcsa zajok ébresztették az alig lakott vidéket, össze is szaladt a puszta összes lakója, mi történik már megint a település leghíresebb lakójának rancha körül. Galambos Lajos „hétmérföldes” birtoka immár két éve szerepel rendszeresen az újságokban, ide másztak be 2015 októberében a kommandósok, akik áramlopás és vesztegetés gyanújával börtönbe is vitték a ház urát. Érthető hát, hogy ha valami mozgást észlelnek a szomszédok, azonnal összesereglenek.

– Gépek zajára ébredtünk, egyik napról a másikra kezdődött a lázas munka – mondja a Borsnak az egyik közelben lakó, aki fotót is készített a munkálatokról, amiért természetesen jár neki az olvasó-riporteri jutalom. – Megnéztük, mi történik, azt láttuk, hogy a Lajcsi birtoka mellett fekvő hatalmas szántót elkezdték körbekeríteni. Akácoszlopokat vernek a földbe, és drótot is hoznak, de hallottuk, hogy a kertészek azt beszélik, szélfogó sövény is lesz, így nem volt nehéz kitalálni, hogy egy helikopterleszálló készül – magyarázza olvasó-riporterünk.

Galambos Lajos szerint nem nagy a beruházás, csak pár százezer forint © Fejér Bálint

Természetesen megkerestük Lajcsit is, aki nem tagadta, hogy mekkora munkába fogtak.

– Azért kerítem körbe, mert rendszeres volt itt az illegális szemétlerakás, és a házamnak is nagyobb biztonságot szeretnék – mondta a Borsnak Lajcsi. – De ha már építkezünk, akkor gondoltam, legyen hasznos a munka, tényleg lesznek szélfogó növények, mert bármikor leszállhat itt egy helikopter. Nem nagy beruházás ez, pár százezer forintból megvan, a birtok értékét viszont nagyban növeli – tette hozzá Lajcsi.

Az értéknövelő szándék jogos, bár tavaly óta egy német luxusingatlanokat értékesítő oldalon nem bagóért, hanem 2,6 milliárdért hirdeti Lajcsi a ranchot. A 114 hektáros birtokon van halastó, csónakház, őspark, biogazdaság, egy 120 éves kúria, és most már egy helikopterleszálló is…

Travoltának egész repülőtere van

Prominens társaságba kerülhet Lajcsi, ha elkészül a helikopterleszállója, hiszen hasonló luxussal a nagyvilágban is csak a leggazdagabbak rendelkeznek. A Microsoft egyik alapítója, a Vulcan cégvezére, Paul Allen tóparti birtokán egy lebegő kompon épült helipad, amit rendszeresen használ a milliárdos.

A brit üzletember és vízisíbajnok, Jeremy Paxton a kerti medencéje fölé emeltetett egy kisebb leszállópályát, amelyen helikoptere rendszeresen parkol.

De a legnagyobb ász a témában John Travolta. A hollywoodi sztárnak egész repülőtere van, amelyen nemcsak helikoptere, de 140 utast befogadó Boeing 707-ese is leszállhat.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors