Fodor Zsóka: Egyedül fogok meghalni

A színésznő felkészült arra, hogy bármi történik, csak magára számíthat. Bár egyedül van, lubickol az emberek szeretetében.
A színésznő felkészült arra, hogy bármi történik, csak magára számíthat. Bár egyedül van, lubickol az emberek szeretetében.

Fodor Zsóka most úgy él, ahogy mindig is szeretett volna.

– Remekül vagyok, ha nem lenne a vírus, élvezném a nyugalmat, kirándulást, a tévénézést, hogy nem kell időre menni. Nem pánikoltam, hiszem, hogy ami meg van írva, az fog történni. Ha kirándulni megyek, vigyázok magamra. Kis kifőzdékből hazahozom az ebédet, néha még kívánhatok is. Miért főznék? Kinek főznék? Férfi ide a lábát be nem tette. Nekem ez így jó.

Zsókának aranyélete van Pécsett, nap mint nap érzi, hogy szeretik az emberek, amin rendre el is csodálkozik.

Az ország Magdi anyusa már 11 éve nincs képernyőn, mégis rajonganak érte © Bors

– Mitől vagyok még mindig ekkora szenzáció? – neveti el magát. – Tizenkét éve nem vagyok képernyőn, hetvennyolc éves vagyok. Az emberek szeretete kiszámíthatatlan. Ez olyan Istentől való kegy, amiért nem tudok elég hálás lenni. Világ életemben koldultam a szeretetért, de most már kapom. Ugyanakkor nagyon egyedül vagyok.

Zsóka kétszer volt férjnél, de egyik házasságából sem született gyermek. Édesanyjával élt, aki elmúlt száz éves, amikor elment.

– Az egész életét annak szentelte, hogy mindenben kiszolgált. Az én életemet élte, tipikus színházi mama volt. Nem találtam olyan férjet, akinek szültem volna. Kinek szüljek, az anyámnak? A színháznak? Miután másodszor elváltam, harmincéves korom óta, többé nem lettem szerelmes. Legalábbis annyira, hogy gyereket vállaltam volna. Harminc éve tudom, hogy egyedül fogok meghalni, emiatt nem vagyok ideges. Felkészültem arra, hogy mi lesz, ha leesem a lábamról, és nem számíthatok senkire. Ahogy ez egész életemben. Ezért abból a tartalékból élek, amit félretettem, mikor még jól kerestem – mondja, de leszögezi, hogy nem szomorú, szereti az életét.

– Most megtudtam, hogy milyen a gondtalan nyugdíjas lét. Ha nincs probléma, és egészség is van, akkor a legjobb dolog a világon az én koromban. Élvezem, de alig várom, hogy ősszel mehessek vissza a színpadra.