Celeb

Fényt adva varázsolnak a gyertyák

Nagy Daniella

Létrehozva: 2018.06.03.

Bár Ripli Zsuzsi vallási neveltetését tekintve római katolikus, de közel áll hozzá a buddhizmus filozófiája. Öt évvel ezelőtt kezdett el ezzel a világgal mélyebben foglalkozni, ez­által kerültek közel hozzá a gyertyák, amik nem csak világítás szempont­jából hasznosak a színésznőnek.

Két évvel ezelőtt voltam Indiában egy zarándoklaton, ahol végigjártam Buddha helyeit. Többek közt ott is voltam, ahol átadta a szív szútrát, tehát nem csupán az otthon olvasott könyvek miatt kötődöm ehhez a világhoz. Ha valaki egy kicsit jobban elmerül a buddhista tanokban és nem csak a felszínt kapargatja, akkor egészen érdekes dolgokra lelhet általa, én például a buddhizmusnak köszönhetem, hogy elkezdtem tudatosan alkalmazni a gyertyákat – mondta a Vasárnapi Borsnak Ripli Zsuzsi, aki már szent gyertyát is vásárolt, egyenesen a portugáliai Fátimából, ahol Mária-jelenéseket jegyeztek fel. Elmondása szerint gyönyörű nagy és háborítatlan lánggal ég, ami általában akkor jellemző a gyertyalángra, ha jó energetikájú térben égetik, vagy ha fel van szentelve.

– A gyertyákat nagyon sok mindenre lehet használni. Amellett, hogy világítani lehet vele, képes arra is, hogy megtisztítsa energetikailag az életterünket. Ennek az a magyarázata, hogy a világon minden rezgésből áll: a gondolatok, a kimondott szavak, minden, amit meg tudsz fogni és minden, amit nem tudsz megfogni, mindennek van rezgése. Ennek megfelelően minden színnek megvan a maga energetikája, a gyertyák térre gyakorolt hatása pedig függ a színüktől. Nálam a lakásban fehér gyertyák vannak, egyrészt azért, mert szeretem ezt a színt, másrészt azért, mert tértisztításra is kitűnő. Színes gyertyákat mostanában nem is szoktam alkalmazni, korábban is csak pirosat gyújtottam egyszer-kétszer, az ugyanis a szeretethez kapcsolódik.

A gyertyákat kötik különböző rituálékhoz is, elég, ha a szülinapi gyertyánkra és az elfújása előtt kifundált kívánságunkra gondolunk. Ahhoz, hogy egy gyertya pozitív hatást fejtsen ki az otthonunkra, nem szükséges óriási szertartásoknak alávetni, elég, ha szeretettel meggyújtjuk egy fémtálon, vagy valamilyen tűzálló gyertyatartóban.

Fehér: A tisztaság, ártatlanság és igazság jelképe. Akkor célszerű fehér gyertyát gyújtani, ha új dolgokba kezdünk, vagy ha többletenergiára van szükségünk. A fehér gyertya lángja eltávolítja a negatív gondolatokat, ugyanakkor támogatja és erősíti a pozitív látásmódot az élet minden területén. Minden célra kiválóan alkalmazható ez a gyertya.

Piros: A vörös szín energiát gerjeszt és lelkesedést szül. Az erő mellett az érzelmekre van hatással, így akkor érdemes piros gyertyát gyújtani, ha szerelemre vágyunk, vagy több szeretetet szeretnénk az életünkbe áramoltatni.

Narancs: Ez a szín képes jótékony hatást gyakorolni a közeli emberi kapcsolatokra. Ha valakivel nem jövünk ki, akkor sokat segíthetünk a helyzeten azzal, ha a személyre gondolva meggyújtunk egy narancssárga gyertyát.

Rózsaszín: A nemes szándékok színe, a gyengédség mellett szeretetet, hűséget és becsületet is jelez. Mindemellett a romantikus kapcsolatok színe, így a rózsaszín gyertya égetése segíthet bevonzani egy ilyen jellegű párkapcsolatot éppúgy, ahogy képes energetikailag segíteni a hosszú távú pénzügyi siker megteremtését.

Zöld: A gyógyulás színe, ami fizikailag és érzelmileg is képes egyensúlyt teremteni. Erősíti a remény és a bizalom érzését, fokozza a teremtés energiáit. A pénz színe, így szoros összefüggésben áll a bőséggel, a sikerrel és a szerencsével, a zöld gyertya égetése tehát több szempontból hasznos.

Kék: Az utazás, az igazság, a bölcsesség és a szellemi béke színe. A kék színt azonosítják a védelemmel, így a kék gyertya távol tartja az ártó hatásokat.

Sárga: Az életöröm, az intellektus és a kreativitás színe a citromsárga, segít fokozni az alkotókészséget, és jó társunk lehet abban is, hogy több élvezetet nyújtson nekünk az élet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091585_auto_resized.png
origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711725614
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091447_auto_resized.jpg
vg.hu

Keddtől elesik a ferihegyi reptér: forgalomterelés és sávzárás lesz az M4-en – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086779_auto_resized.jpg
ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092242_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711725614
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711725614
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról