Eltűnik a képernyőről Németh Lajos

18 év után búcsúzik, már keresik a népszerű időjós utódját a TV2-nél.
18 év után búcsúzik, már keresik a népszerű időjós utódját a TV2-nél.

Lezárul egy korszak Németh Lajos és a TV2 életében. A Bors információja szerint a csatorna időjósa, akinek neve az elmúlt közel húsz év alatt egybeforrt az időjárás-jelentéssel, aki nélkül a magyar me­teo­rológia szinte elképzelhetetlen, hamarosan elbúcsúzik a képernyőtől. Úgy tudjuk, Lajosban nemrég fogalmazódott meg a gondolat, hogy nyugdíjba megy, mert több időt szeret­ne tölteni a családjával. A folyosói pletykák szerint a csatorna már keresi az utódját.

– Egyelőre minden megy a megszokott módon, de Lajos már jelezte: úgy érzi, ideje lenne letennie a lantot. Nyugalmasabb életre vágyik, ami nem csoda, hiszen az elmúlt tizennyolc évben készenlétben kellett lennie, mivel Gaál Noémivel ketten vitték az időjárás-jelentést. Ő a TV2 egyik ikonikus arca, nagyon fog hiányozni mindenkinek – árulta el informátorunk, akitől megtudtuk, már javában keresik Gaál Noémi leendő kollégáját.

– A képernyőről biztos eltűnik Németh Lajos, de előfordulhat, hogy a háttérben azért még ténykedik majd. Nem hi­szem, hogy egyik pillanatról a másikra abba tudná hagyni a munkát, mert ez az élete – mondta a TV2 egyik – neve elhallgatását kérő – munkatársa.

Németh Lajos titokzatosan válaszolt kérdéseinkre.

– Az időjárás az életem, és ez örökre így lesz. Tény, hogy betöltöttem már a 65-öt, ilyenkor az ember már nyugalmasabb periódusra vágyik. Itthon és Finnországban is vannak unokáim, szívesen lennék olyan nagypapa, akit bármikor ugrasztani lehet egy jó kis programra. Nem tu­dom, mit hoz a jövő, a jelenben élek – fejtegette a Borsnak Németh Lajos meteorológus.

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors