Eltiltották Malektól az X-Faktor győztesét

Odáig fajult a két nagy kereskedelmi csatorna háborúja, hogy menedzsere nem engedi fellépni az RTL-es Kocsis Tibort a TV2-höz kötődő Malek Andreával. Az énekesnővel a koncert előtt két nappal közölték a hírt.
Odáig fajult a két nagy kereskedelmi csatorna háborúja, hogy menedzsere nem engedi fellépni az RTL-es Kocsis Tibort a TV2-höz kötődő Malek Andreával. Az énekesnővel a koncert előtt két nappal közölték a hírt.

Úgy tűnik, a két kereskedelmi csatorna a képernyőn kívül, az utcán is csatározik.

Malek Andrea két hónapig szervezte szombati koncertjét, a programot pedig számos duett színesítette: Berkes Gabi és Nádor Dávid mellett a legnagyobb meglepetés Andi testvére, Miklós egykori x-faktoros mentoráltja, a korábbi győztes, Kocsis Tibi lett volna. Az énekes igent mondott a felkérésre.

Csütörtök délelőtt a Bors interjút készített Andival, aki külön kiemelte, mennyire örül, hogy a művészek végre bárhol felléphetnek, mert a tehetségkutatók véget értek.

– A zene világában nem létezik az a fogalom, hogy te a mi sztárunk vagy, mert itt mindenki mindenkié – mondta Andrea, és hozzátette: koncertje az örömzenélésről szól, és különösen boldoggá teszi, hogy a TV2 és az RTL Klub énekesei egy színpadon állhatnak. Ám az öröm nem tarthatott sokáig, mert a szombat este forgatókönyvét gyorsan átírták.

Andrea kérésére elküldtük neki a koncertről szóló cikket, ám pár órával később szomorúan hívott vissza minket.

– Tibi sajnos nem léphet fel velünk – mondta halkan. – Nem engedik el, szóval nem lesz jó úgy az ajánló, ahogy megírtátok – tette hozzá.

A Bors információi szerint a letiltásnak egy oka van: Andi koncertjét – tekintettel arra, hogy a Voice-ban szerepelt – a TV2 hirdette. A pletykák szerint egyébként ők sem voltak boldogok, hogy az énekesnô a konkurens csatorna arcával duettezik, és többször felvetették neki, nem kéne RTL klubossal egy színpadon állni. Ezt a pletykát azonban Malek nem erősítette meg, csak kiábrándultságának adott hangot.

– Mi művészek vagyunk, a színpadon élünk. Kétségtelen, hogy fantasztikus megjelenési lehetőségeket kaphatunk a kereskedelmi tévéktől, de ezt a rivalizálást sohasem értem meg. Nem akartunk magunkra venni felcímkézett pólókat, csak énekeltünk volna egy jót.

Kocsis Tibort is megkerestük, ám helyette a menedzsere, Schiwert-Takács László szólalt meg, aki egyben az X-Faktor kreatív producere is volt.

– A két csatorna tehetségkutatóinak felfedezettjei eddig sem léphettek fel együtt, a Rolex és a Timex sem egy vitrinben kínálja az óráit – mondja a szakember. – A művészet legnagyobb tiszteletben tartása mellett: ez üzleti döntés.