Celeb

Együtt játszik a három Haumann

Fái

Létrehozva: 2017.01.27.

Ritka, hogy egy családban három tehetséges színész legyen, hát még az, hogy ugyanabban a darabban szerepeljenek. Magyarországon ilyen még biztosan nem volt. Eddig.

Haumann Péter, Haumann Petra és Haumann Máté főszereplésével kezdték el próbálni Moliére: Fösvény című darabját a Magyar Színházban. Izgalmas helyzet, hiszen a darabban is ugyanaz a felállás: Harpagon lesz Péter, gyerekei pedig a zsugori főhős gyerekeit játszszák. Így mint édesapa már nemcsak magáért, értük is izgulhat.

– Nem izgulok. Három külön színészről beszélünk, nem apáról, fiáról meg a lányáról – mondja a próba után vidáman Haumann Péter. – Nem izgulok, mert úgy vagyok a gyerekeimmel, mint a többi színészkollégával. Éppen elég régóta színészek ők is, a szakma elfogadta őket a saját jogukon.

Vajon olyan családban, ahol szinte mindenki színész, folyton a színházról van szó? Reggelitől vacsoráig jeleneteket elemezgetnek?

– Szó sincs erről, már csak azért sem, mert mindhárman máshol lakunk – árulja el Péter. – Próba után a színházból kifelé menet beszélgetünk, mint bármelyik kollégával. Nem többet, nem mást. Ez magától értetődő, három színész vagyunk, így éljük az életünket. Fecsegünk, dumálunk és óvakodunk mindenféle kártékony kritikától. Nálunk otthon mindenki elmondhatja a véleményét, de nem rápirítva a másikra, hanem csak lazán, könnyedén, egészségesen. Szerintem mi egy jól működő, igazán jó család vagyunk.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész gyaníthatta, hogy valamelyik gyermeke követi a pályán, de mit szólt ahhoz, amikor kiderült, hogy mindkettő?

– Nem szóltam egy szót sem. Némi szorongással fogadtam, mert ismerem a szakmám buktatóit. Ugyanannyi elemi aggodalom volt bennem, mint bármelyik szülőben, ha a gyereke pályát választ. Ők nem kértek, én nem adtam tanácsot, még a felvételijükre sem.

Tavaly ősszel írta meg a Bors, hogy Haumann Péter felmondott a Katona József Színházban, és még az is lehet, hogy végleg visszavonul, unokázni szeretne. Hál’ istennek, nem végleg búcsúzott a színpadtól.

– Nagyon élveztem, hogy nem kellett ősszel elkezdenem a munkát – vallja be Péter. – Utazhattam külföldre. Pocsék nyaram volt, amit így meghosszabbítottam, és szeptemberben még elutaztam Horvátországba a tengerpartra egy csodálatos helyre. Kipihentem magamat előre, mert hamarosan már négy unokám lesz, bőven lesz játszanivalóm! – nevette el magát. – Az egyik unokám kiskamasz, a másik öt és féléves, a harmadik-negyedik ikrek és március közepén érkeznek. Nagy élvezetet jelentenek, csak legyen rájuk időm! Ezért sem bánom, hogy csökkennek a színházi feladatok. – Azért hozzátette: – Jól érzem magam most a Magyar Színházban, egy nyelvet beszélünk a rendezővel, Lengyel Ferenccel, aki a Katonában kollégám volt. Élvezem a próbákat, és azt, hogy apa, lánya, fia egyszerre állhat a színpadon. Jóleső érzés, hogy együtt vagyunk.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162345_auto_resized.jpg
origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714077927
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160756_auto_resized.jpg
vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156848_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714077927
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161483_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja