Egy rajongó miatt keltették a halálhírét – Benkő László tüdejét kezelik

Egy Omega-rajongó gyászposztja indította el a lavinát, ami után mindenki azt hitte, hogy a zenekar billentyűse halt meg. A félreértés nagy port kavart, a családot nagyon megviselte.
Egy Omega-rajongó gyászposztja indította el a lavinát, ami után mindenki azt hitte, hogy a zenekar billentyűse halt meg. A félreértés nagy port kavart, a családot nagyon megviselte.

A döbbenettől még hétfő délután sem ocsúdott fel Benkő László családja, akiknek a hétvégén azzal kellett szembesülniük, hogy a szerettüket, Benkő László zenészt az internet népe gyászolni kezdte. A mai napig nem tudni, hogy pontosan honnan indult el az álhír, miszerint meghalt a 77 éves muzsikus, mindenesetre órákba telt, mire a nagyközönséghez eljutott a család és az Omega zenekar cáfolata.

Benkő László él, de kétségtelen, hogy nincs jó állapotban. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a múlt héten kórházba került, ahol válságos állapotban kezelik az orvosai. Ezt a hírt a lapunknak Kóbor János, az Omega frontembere is megerősítette pénteken délután.

Benkô Lászlót átszállították a traumatológiáról a pulmanológiára. Az énekest is meglepte, hogy halálhírét keltették © Knap Zoltán

A halálhírkeltésről Kóbor a következőket mondta:

Egy fatális véletlen, egy félreértés vezetett oda, hogy Lacitól sorra búcsúztak az emberek – meséli a Borsnak hétfőn délután a zenész: – Egy Omega rajongói oldalon az egyik hölgy tag elvesztette egy barátját, és annyit írt ki: Isten veled, Laci! A rajongók azok után, hogy megjelent az újságokban, hogy a mi Lacink rosszul van, nem tudtak másra gondolni, csak arra, hogy Benkő halt meg.

A Bors információi szerint Benkő László továbbra is súlyos állapotban fekszik kórházban, akiről hétfőn reggel friss hírek érkeztek a szerkesztőségünkbe. Ezek szerint Benkő továbbra is abban a budapesti egészségügyi intézményben fekszik, ahova legutóbb bevitték, de a traumatológiáról másik osztályra szállították, jelenleg a pulmonológián fekszik. Vagyis a tüdőgyógyászaton, ami egyértelművé teszi, hogy az orvosok jelenleg melyik szervére koncentrálnak a leginkább.

– Laci két hete még velünk próbált, akkor még azt reméltük, hogy a magyarországi koncertjeinket, köztük az augusztus 15-i bulit meg tudjuk tartani – mesél tovább Kóbor János. – Aztán Lacit baleset érte, a térdét rögzíteni kellett és teljes ágynyugalmat írtak elő. Én úgy érzem, hogy Lacinál ez okozta a fő problémát, hogy a mozdulatlan fekvéstől ismét előjött ez a tüdővizesedés, amibe majdnem belehalt a nyár elején. Nagyon drukkolunk neki, hogy felépüljön! – teszi hozzá a zenész, jó barát, majd így folytatja: – Lacihoz eljutott a hír egyébként, hogy a halálhírét keltették, de abban bízik, hogy akiről ezt terjesztik, az 100 évig él.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors