Eddig biztosan előzetesben lesz Szilágyi István fia

Bezárva, rácsok mögött ünnepelheti majd az 50. születésnapját Szilágyi István fia, Péter, akit az apja megölésével gyanúsítanak. Az ország Lópici Gáspárját a gyanú szerint egy hónapja, saját otthonukban verte agyon fia egy kalapáccsal, majd többször megtaposta a mellkasát is.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a letartóztatás 2020. szeptember 5-ig történő meghosszabbítása iránt, mivel annak a törvényi okai továbbra is fennállnak, álláspontunk szerint

– írta a Blikk megkeresésére dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Szilágyi István és Szilágyi Péter © Czerkl Gábor

Szilágyi Péter május 5-i meghallgatásán azt mondta a rendőröknek, hogy önvédelemből verte agyon a színészt és bár a nyomozási bíró még nem döntött az ügyben, feltételezhető, hogy Pétert továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tartják, ahol kezelik és vizsgálják őt. Május 5-én döntött úgy a bíróság, hogy Péternek itt kell letöltenie harmincnapos letartóztatását.

Rokonai is aggódnak Joli néniért © Bánkúti Sándor

– Péter jó gyerek, sajnálom, hogy ez történt. Remélem, meggyógyítják őt odabent. Én a mai napig nem tudom feldolgozni, ami történt, a temetéssel álmodok még mindig – mondta a lapnak Joli néni testvére, Sarolta, aki aggódik a testvéréért.

– Olvasom, hallom a híreket, és aggódok Jolikáért. Nem jó, hogy egyedül van ott, és nem is tudom, kik veszik most körül. Féltem őt, a testi épségét és az idegeit is. Bár tudnék valahogy segíteni neki.