Dokumentumfilm nyitotta fel Caramel nejének szemét: Ahogy jött egy értesítés, már nyúltam a mobilomhoz

Kis túlzással sutba vágta a mobiltelefonját, és új életet kezdett Molnár Ferenc Caramel csinos felesége. Molnár Szilágyi Szilvi állítja: döntése óta sokkal boldogabban él.

Kis túlzással sutba vágta a mobiltelefonját, és új életet kezdett Molnár Ferenc Caramel csinos felesége. Molnár Szilágyi Szilvi állítja: döntése óta sokkal boldogabban él.

Komoly döntést hozott a napokban Molnár Szilágyi Szilvi, és törölte magát szinte az összes közösségi mé­diás felületről, a 26 éves édesanya ugyanis rájött, hogy ő is belecsúszott korunk népbetegségébe, a mobilfüggőségbe.

Caramel sosem volt az a telefonját nyomkodó típus. Most már Szilvi is letette a mobilt, s így napi 2-3 óra hasznos ideje felszabadult © Bors Archív

Ahogy jött egy értesítés, máris nyúltam a telefonomhoz, és itt nem áll meg az ember, mert ha már azt megnézi, akkor kattint és görget tovább és tovább, megnéz mást is, és észrevétlenül illannak el értékes percek, akár órák – kezdte lapunknak Szilvi, akinek a végső lökést egyébként a The Social Dilemma című dokumentumfilm adta meg, amely egy igazán hátborzongató képet fest a mai digitális valóságunkról és a jövőnkről is, s amelyben a legnagyobb internetes cégek egykori vezetői hívják fel a figyelmet arra, hogy felhasználóként minden lépésünket figyelik, analizálnak minket, személyre szabott reklámokat kapunk, s igazából így válunk mi magunk is termékké.

Ez is érdekelheti!

Lökéshullámmal küzd striái ellen Caramel felesége

Caramel felesége: Szétszakadt a hasam a szüléstől!

Caramellék a járvány miatt várnak a tesóval

A férjemmel együtt néztük meg a filmet, és egyszerre ismertük fel, hogy mennyire káros ez az egész. Feri mondjuk sosem vitte túlzásba a mobilozást, de most még annál is kevesebbet van a kezében, én pedig kikapcsoltam az értesítéseket, kijelentkeztem a YouTube-ról, és töröltem magam Facebookról, Snapchatről, Pinterestről, nagyjából mindenhonnan, kivéve az Instagramról, mert az a mun­kám része.

Elhatározása óta Caramel felesége sokkal jobban érzi magát, és jóval több ideje is lett, amióta kellő távolságba helyezte a mobilját, s az már nem csipog kéretlenül.

Napi 2-3 órám is felszabadult, ami eszméletlen sok idő, és rengeteg dolgot el lehet intézni ezalatt. Szofinak egyedül a YouTube-mesék voltak megengedve, de napok óta ő sem nézi, de nem is kéri a telefont, a saját játékai­val játszik. Abszolút már most érzem a jótékony hatását a döntésemnek. Nyugodtabb, felszabadultabb a lelkem, a szememnek is jobb, nem beszélve a mentális egészségemről, egészségünkről – tette hozzá Szilvi.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors