Bódi Margó: A nevemben csalják ki a pénzt

Bódi Gusztiék nevében bankkártyaadatokat kérnek a hiszékeny emberektől. Az összehangolt átverésben több ezer ember érintett, de sem a rendőrség, sem informatikusok nem tudnak mit tenni.
Bódi Gusztiék nevében bankkártyaadatokat kérnek a hiszékeny emberektől. Az összehangolt átverésben több ezer ember érintett, de sem a rendőrség, sem informatikusok nem tudnak mit tenni.

A hét elején bukkant fel az első olyan bejegyzés, amit Bódi Margó nevében kínál pénzt ajándékba. Az újonnan létrehozott Facebook-oldalon az énekesnő egyik élő videója látható, ami közben borítékok ugranak fel a képen, majd egy szöveg, hogy a tasakok mindegyikében több száz euró van, összesen 8 ezer, ami körülbelül 2 800 000 forint, és ezt sorsolja ki az énekesnő. A játékosoknak mindössze annyit kell tenniük, hogy bekommentelik a kívánt boríték számát.

Talán mondani sem kell, hogy tömegével kezdték megosztani a „játékot” az emberek,

Margóékhoz viszont csak akkor jutott el a hír, amikor valaki felhívta Bódi Csabit és a nyereményét követelte.

Bódi Guszti feleségét megdöbbenti, hogy a rajongóik milyen hiszékenyek, és az is dühíti, hogy a csalók ellen a rendőrség sem tud fellépni © Bors

– Megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy mi történt – mondja zaklatott hangon a Bors megkeresésére, Bódi Margó. – Az én egyik valós videóm mellé, amit Thaiföldön vettem fel egy évvel ezelőtt, illesztették a borítékokat, ezzel is hitelesítve, hogy nem átverésről van szó.

Gyorsan reagáltunk, kiírtuk a hivatalos oldalunkra, hogy kamujáték terjed a nevünkben, senki se dőljön be neki

– mesélte a feleség.

De ez közel sem volt elég. A héten már több mint öt hasonló Facebook-oldal jött létre, és ezeken mind ugyanaz a felhívás fut, Bódi Margó videója mellett jönnek a számozott borítékot.

– A harmadik ilyen oldal észlelésekor a rendőrségtől kértünk segítséget, de ott azt mondták, hogy külföldi IP címekről működtetik ezeket az oldalakat, ezért a hazai rendőrség sem tud mit kezdeni a dologgal – magyarázza az énekesnő, majd így folytatja: – Amin nagyon sokat mérgelődünk az az, hogy 500 feletti hozzászólás van a kamuposztok alatt, amire én is oda kommenteltem, hogy nem igaz, átverés. De arra csak ketten válaszoltak összesen, vagyis

az igazságot meg sem hallják az emberek

– csodálkozott Margó.

Az énekesnő azt mondja, hogy komolyan aggódik a rajongók miatt, akikben fel sem merül, hogy a kedvencük nem fog ajándékba eurót osztogatni.

Itt a játék, amely nagy nyereményt ígér, de a játékosoknak csak az adatait halásszák le

– A legnagyobb baj, hogy most már ott tartunk, hogy

nemcsak a borítékok között lehet válogatni, hanem bankkártya-adatokat is kérnek a csalók.

Itt ez a sok-sok ember, akiknek alig jut kenyérre is, de gondolkodás nélkül megadják az adataikat, és mi nem tudjuk megvédeni őket. Ez szörnyű – mondja Margó, majd így folytatja:

– Felőrli ez az egész az idegeinket, a családunkat hí­vogatják telefonon, hogy hol a pénz, kész rémálom. Bár nem tartozunk felelősséggel senkiért, mégis rossz ér­zés, hogy ezek a hiszékeny em­berek azért ad­ják oda az utolsó vasukat is, mert meg vannak győződve arról, hogy tő­lünk cserébe pénzt kapnak.

Innen kérek mindenkit, ne dőljön be a csalóknak, ne adják meg a bankkártya-adataikat!

Ezt egyébként kiírjuk rendszeresen a hivatalos oldalunkra is. De sajnos kevesebben vannak, akik hajlandók elhinni a valóságot, mint azok, akik gondolkodás nélkül klikkelnek.