Baukó Éva: Tanúk vannak arra, hogy Havas hazudik

A lány szerint Havas hiába tagadja, hogy munkát adott neki, mert több helyen is úgy mutatta be, mint az asszisz­tensét.

A lány szerint Havas hiába tagadja, hogy munkát adott neki, mert több helyen is úgy mutatta be, mint az asszisz­tensét.

Havas Henrik először és vélhetően utoljára az N1TV videójában reagált Baukó Éva vádjaira. Mint ahogy a Bors megírta, a ValóVilág 4 egykori törtetője azzal vádolja a tévést, hogy 2009-ben szexuálisan próbált közeledni felé. Bár fizikai atrocitás nem történt, állítása szerint Havas verbálisan rendszeresen zaklatta abban az öt hétben, amíg az asszisztenseként dolgozott. Éva már a ValóVilág villájában is elmondta korábbi villatársainak, hogy Havas le akart vele feküdni, és megzsarolta, hogyha nem lesz a barátnője, akkor nem kap lehetőséget a médiában. A tanár úr a mostani netes videóban viszont azt állítja, hogy Éva soha nem volt a személyi asszisztense, és futó ismeretségük abból ered, hogy Baukó apukájával vagy nagypapájával, aki szerinte a békéscsabai téglagyár igazgatója volt, baráti viszonyt ápolt. Havas még azt is kifejtette, hogy Éva sztorija nemcsak szerinte, hanem szakemberek szerint is egy jól felépített hazugság, és sablonszövegekből állította össze.

Éva nem érti, Havas hogy állíthatja, nem em­lékszik rá © Fejér Bálint, Végh István

– Rengeteg támadást kaptam, de ezeket már megszoktam az évek során. Ugyanakkor szeretném tisztázni, hogy tanúim is vannak arra, hogy Havas Henrik személyi asszisztense voltam. Henriknek volt egy Krisztián nevű sofőrje, aki mindenhova furikázta őt és szintén tudott rólam. Havas még Liptai Claudiának is úgy mutatott be, mint a személyi asszisztense, de amikor műsora volt a Story TV-n, a felvétel után ott is mindenki az asszisztenseként ismert meg. Nem tudom, hogy nem képes emlékezni erre. Ráadásul sem apám, sem egyik nagyapám sem volt téglagyárigazgató – mondta Baukó a Borsnak.

Havas Henrik az N1TV videó­jában azt is felemlegette, hogy hetekkel korábban Baukó azt nyilatkozta, őt nem molesztálta senki. Éva egy Facebook-videó­ban kifejtette, hogy ezt úgy értette, ha ő valamikor lefeküdt volna egy főszerkesztővel vagy befolyásos médiaszemélyiséggel, akkor már régen műsorvezető lenne.

Kihagyta a saját könyvbemutatóját

Havas Henrik a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról írt Újratervezés címmel könyvet, ám a szerdai könyvbemutatón nem ült ott a politikus mellett. Távolmaradását azzal indokolta, hogy egyesek politikai eseményt kreáltak egy egyszerű könyvbemutatóból.

Éva: Anális szexet akart

Baukó Éva pár napja szexuális zaklatással vádolta meg Havas Henriket, a celeb a TV2 műsorvezetőjének, Marsi Anikónak további részleteket is elárult az esetről.

– Már általában csak kettesben ültünk az irodájában, és akkor kitöltötte a kis bort, és elkezdte mesélni, hogy ő oda hozta föl a lányokat és hogy az milyen jó volt. Kérdezte, hogy mi a véleményem az anális szexről, mert azt ki kellene próbálnom vele. (…) Mindig azt hajtogatta, hogy „jaj, de Éva, a mai világban mindenki ilyen. Hát így nem lesz magából senki” – mondta Éva.

Baukó Éva Marsi Anikónak mesélt Havas Henrik kívánságairól

Havas Henrik munkaadója, az ATV a Blikk-kel azt közölte, hogy ugyan nincs napirenden a tévés felfüggesztése, de tájékozódnak az ügyben és figyelik az eseményeket. Leszögezték, hogy a szexuális zaklatás minden formáját elítélik, és ha bármely kollégájukról beigazolódna, hogy vétkes egy ilyen ügyben, nem tűrnék meg a csatornánál.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors