Alekosz feljelentette a kekeckedő zsarut

Az érdi rendőrségen panaszolta be a helyi rendőröket Alekosz. A milliomos biztonsági őr szerint utaznak rá a zsaruk.
Az érdi rendőrségen panaszolta be a helyi rendőröket Alekosz. A milliomos biztonsági őr szerint utaznak rá a zsaruk.

Helyi zsaru köszörülte nyelvét az érdi görögön. Nagy Alekosz jó szokásához híven nem hagyta annyiban a dolgot.

– Már tavaly is volt egy kisebb konfliktusom a rendőrökkel, amikor betörtek hozzánk, és siettem haza. Feltartottak, meg is büntettek körforgalomból való kihajtásnál irányjelző használatának elmulasztásáért. Valóban elmulasztottam, mert siettem, de megüzentem a főkapitánynak, hogy a befizetett több tízezres bírságot fordítsa az érdi rendőrök illemtanoktatására, mert hiányzik belőlük a tisztelettudás – elevenítette fel az egy évvel ezelőtti eseményeket Alekosz.

A múlt csütörtökön ismét meggyűlt a baja a helyi igazságszolgáltatással, miután autójával begurult a behajtani tilos tábla mellett posztoló rendőr mellé, hogy megkérdezze, miért van az útszakasz napok óta lezárva.

– Rögtön igazoltatott, és megbüntetett harmincezer forintra. Ezzel semmi baj, mert jogos. Csakhogy nekem feltűnt, hogy akik mögöttem behajtottak, azokat nem bírságolta meg senki. Megkérdeztem, hogy a büntetés a személyemnek szól-e, és engem miért szegregál? Az volt a válasza: „Alekosz úr, el lehet húzni a büdös p***ba!” Vagy húszan nézték, hallgatták végig a jelenetet. Elmentem hát a kapitányságra, és feljelentést tettem a stílus miatt. Úgy gondolom, így nem ildomos kommunikálni. Úgy vélem, az egyenruha önmagában zárja ki az efajta modortalan kocsmai kommunikációt, főleg a kötelék tekintetében – magyarázta Alekosz.

A rendőrségen sem csillapodtak a kedélyek a negyvenperces várakozástól.

– Az ügyintéző hölgynek feltettem a kérdést: ennyire sok a panaszos, vagy ennyire nem veszik komolyan a panaszost? Vele is összekülönböztem, mert idegesen reagált. A bűnügyi osztály vezetője végre végighallgatott, és azt mondta, a főkapitány majd eldönti, kivizsgálják-e az ügyet. Mondtam, hogy ez nem kérdés, kérjen tőlem bocsánatot. A görög bízik benne, hogy a főkapitány megfogadja a tanácsát, és a befizetett büntetésből végre illemtanórákra küldi beosztottait.